• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovi audio zapisi otkrivaju šta Facebook želi da uništi!

Autor mondo.rs

U dvočasovnom procurjelom audio snimku otkriveno je kako Cukerberg okreće svoje zaposlene protiv kritike toga šta mreža radi, američkog političkog establišmenta i konkurencije.

Mark Cukerberg u julu je sa svojim zaposlenima u Facebook mreži održao dva sastanka na kojima je odgovarao na pitanja u vezi sa kritikama, koje sve češće Facebook trpi, odnosu kompanije prema konkurenciji i američkoj Vladi.

Cukerberg je rekao da ne želi da dozvoli da njegova kompanija bude razbijena u bilo kojem smislu, kako to zahtijevaju neki predsjednički kandidati, poput Elizabet Varen. Cukerberg je rekao da je siguran da će Facebook biti tužen zbog svog uticaja, koji ima na mnoge aspekte života svojih korisnika i da Varen, ako bude izabrana za predsjednicu, zahtijevati da se moć, koju Facebook ima ograniči. Takođe je rekao da je siguran da će u toj sudskoj borbi Facebook pobijediti i da neće dozvoliti da bilo ko razbija njegovu kompaniju - jer to nije rješenje problema, koji društvene mreže nameću.

Što se Libre tiče, iako je kriptovaluta Facebook mreže naišla na oštro protivljenje u mnogim dijelovima svijeta, Cukerberg je siguran da će taj projekat zaživjeti. Razlog za optimizam leži u činjenici da je to projekat, koji bi do trenutka lansiranja Libra kriptovalute, trebalo da podrži preko 100 kompanija, dok je trenutno broj oko 30. “To nije samo naš interes, da Libra bude stabilna onlajn valuta, koja će omogućiti plaćanje i slanje novca putem Messenger i WhatsApp platforme, nego i interes najvećih kompanija širom svijeta, koje su zajedno okupljene oko Libra asocijacije“.

S obzirom na to da je Facebook u Messenger, WhatsApp i Instagram ugradio mnoge od konkurentskih opcija, prije svega očerupao Snapchat, sljedeći na redu je TikTok. To je aplikacija nove društvene mreže pretežno za mlade, koja stiče veoma veliku popularnost širom svijeta, non-stop dobija nove korisnike i u Indiji je već po broju novih korisnika mjesecima popularniji, nego društvena mreža Facebook.

Ovom prilikom Mark Cukerberg je rekao da Facebook želi da se bori sa TikTok-om, ali da to čini na drugi način u odnosu na ostale konkurente. “Imamo Lasso, posebnu aplikaciju, koja se usavršava u Meksiku, gdje TikTok još uvijek nije popularan, a slična je toj društvenoj mreži. Želimo da je usavršimo alatima i mogućnostima prije, nego što je objavimo za cjeli svijet i to prvo u zemljama u kojima TikTok još uvijek nije jak. Nakon toga ćemo razmišljati šta ćemo preduzeti dalje za osvajanje TikTok korisnika“, objasnio je Cukerberg.

Ovo su samo fragmenti Cukerbergovog dvosatnog susreta sa zaposlenima u Facebook sistemu, a sve ostale detalje i transkript možete da pročitate na The Verge sajtu OVDJE i OVDJE.

Pratite Mondo.ba na FacebookuInstagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS