• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKAV PROPUST omiljene fudbalske simulacije!

Autor mondo.rs

Izgleda da Electronic Arts prosto ne može bez problema i skandala - otkriveni lični podaci preko 1.600 igrača FIFA 20 Global Series takmičenja, među njima i profesionalaca eSport-a!

 KAKAV PROPUST omiljene fudbalske simulacije! Izvor: MONDO / EA Sports / FIFA 20

Ili su tzv. loot kutije ili loše igre od kojih se puno očekivalo ili ovako nešto, poput skandala, koji je upravo napravila! EA kompanija je napravila pravu pometnju u eSport svetu, jer je zbog nečije greške u etar puštena gomila privatnih podataka o igračima FIFA 20 Global Series!

Naime, početkom oktobra su otvorene prijave za pomenuto takmičenje, ali su igrači primetili jednu neverovatno stvar, da kad dođete da se registrujete, greškom u sistemu vidite privatne podatke svih ostalih igrača, koju su se već registrovali, kao što su puna prava imena, datum rođenja, mejl adresa i drugi podaci, koje su prilikom prijave predali na servere takmičenja, saznaje Play! Zine.

U istom sosu se našla i gomila profesionalnih igrača, kojima ovo može da šteti znatno više od “običnih” igrača, koji su anonimni za većinu posmatrača takmičenja, ali naravno da je veliki problem za sve njih zajedno, kojima su zbog neopravdanog propusta organizatora procurele gotovo sve privatne informacije!

EA je nakon žalbi ugasio registracije, kako bi “ispitali o čemu se radi” i u međuvremenu su našli gde je u sistemu bila greška. Ispravili su je i navodno više ne bi trebalo da pravi problem i isto tako su rekli da su kontaktirali oko 1.600 igrača na koje je ovo uticalo, kako bi “zajedno preduzeli korake radi zaštite naloga“.

Ne znamo šta bi to igrači mogli da urade, da se zaštite, jer verujemo da svi, koji su se prijavili na ovo takmičenje takvu vrstu diskrecije i očekuju, ali dobro, EA valjda zna šta radi. Nadamo se da niko od igrača neće ispaštati zbog ovog propusta, ali i da se ovakve krajnje neprofesionalne stvari više neće dešavati.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS