• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliki udarac za Facebook: Otišli najveći partneri

Autor mondo.rs

Facebook je izgubio najveće partnere u svom novom projektu - prvo je otišao PayPal, sad i MasterCard, Visa, eBay i drugi…

 Veliki udarac za Facebook: Otišli najveći partneri Izvor: MONDO portal / Facebook

Libra, kriptovaluta Facebook kompanije, potonula je nisko, reklo bi se, a da nije ni lansirana na tržište! Zbog neregulisanih poslovnih polisa, kao i zbog nesigurnosti u zloupotrebe, prvo je otišao PayPal 4. oktobra, ostavljajući otvorena vrata za druge partnere da i oni odu.

Nedugo za PayPal-om, samo sedam dana kasnije, Libra Asocijaciju i zvanično su napustili eBay, Visa, MasterCard i Stripe kompanije, za koje su mediji i ranije pisali da su na korak od izlaska iz Asocijacije.

MasterCard kompanija nije zvanično komentarisala to što je odlučila da napusti Libra kriptovalutu, dok su Visa, eBay i Stripe potvrdili da odlaze i u obraćanju medijima, ali da ovog puta nemaju namjeru da nastave u Libra Asocijaciji. Svakako, sve tri kompanije nastaviće monitoring, kako tržišta kome Libra pripada, tako i Facebook kriptovalute.

Ova vijest je prilično veliki udarac za Libra Asocijaciju, koja i dalje ima 21 člana, a dolazi u vrlo nezgodno vrijeme, pred prvi ikad sastanak Libra Asocijacije, koji bi trebalo da se održi 14. oktobra.

Facebook predstavnik za Libra polisu poslovanja, Dante Disparte potvrdio je, takođe za medije da Visa, MasterCard, eBay i Stripe odlaze, ali i da Asocijacija nastoji da oformi snažan ekosistem, koji će podržati neki od najvećih svjetskih kompanija i pojedinaca. Takođe, Disparte je potvrdio da bi prvi sastanak Asocijacije trebalo da se dogodi 14. oktobra, kad će biti i zvanično saopšteno ko je u Libra Asocijaciji.

Mark Cukerberg, koji je prvi najavio Libra kriptovalutu, koja će se koristiti za transfer novca preko Facebook, Messenger i WhatsApp platformi, kao i za slobodnu kupovinu preko interneta, a podržana je pravim novcem, nije se još uvijek oglasio povodom istupanja pet velikih kompanija iz Libra Asocijacije.

Pratite Mondo.ba na FacebookuInstagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS