• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Druga najprodavanija konzola u istoriji - malo li je?! (FOTO)

Autor mondo.rs

Sony je i zvanično potvrdio broj prodatih komada PS4 konzole, čime je ona postala druga do najprodavanije ikad!

 Druga najprodavanija konzola u istoriji - malo li je?! (FOTO) Izvor: Promo/PlayStation

Pre nego što vam ispričamo priču o uspehu PlayStation 4 konzole pogledajte koje su to najprodavanije konzole bile do ovog trenutka.

Ne zaboravite samo da zamenite pozicije konzola u toj vesti, ako mi to već nismo uradili ;)

Možda će vas zanimati

Kompanija Sony je krajem oktobra predstavila fiskalne rezultate za treći kvartal 2019. godine, u kojima se, između ostalog, pominje i brojka od (do sada) 102,8 miliona prodatih PS4 konzola, čime je ovaj Sony-jev komad gejming hardvera uspeo da se probije na drugo mesto liste najprodavanijih konzola svih vremena.

Na tom mestu je pretekao njegovog originalnog pretka, prvi PlayStation iz 1994. godine, koji se prodao u 102,49 miliona, kao i Nintendo Wii, koji se nalazi na trećem mestu sa 101,63 prodatih jedinica.

Prvo mesto i dalje drži PlayStation 2, sa neverovatnih 155 miliona prodatih konzola i već je sad potpuno jasno da će PS4 teško uspeti da dostigne taj rezultat, pogotovo što uskoro dolazi i PS5, ali ostaje nam da sačekamo dan kad se proizvodnja zvanično zaustavi, pa da vidimo konačnu brojku.

Zaista je neverovatno da se među pet najprodavanijih konzola svih vremena, nalaze čak 4 PlayStation modela, a tek jedan Nintendo, ali Switch trenutno opasno preti da uđe u ovu statistiku, objavio je Play! Zine.

NAPOMENA: Ova statistika važi samo za klasične kućne konzole. Ako u nju uvrstimo i prenosive konzole, jer i one jesu konzole, onda je Sony PlayStation 4 tek četvrti, jer pre njega ostaju Game Boy i Nintendo DS, koji su se prodali u oko 199, odnosno 154 miliona komada.

Podsećamo da je Sony nedavno registrovao čak pet novih PlayStation konzola, tako da ćemo još decenijama uživati u inovacijama Sony kompanije u gejming svetu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS