• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ikona se vratila: RAZR sa savitljivim ekranom na preklop! (FOTO, VIDEO)

Autor w rs

Ponovo ćemo čuti taj neodoljiv zvuk preklapanja telefona i to u novoj verziji legendarnog Motorola RAZR uređaja!

 Ikona se vratila: RAZR sa savitljivim ekranom na preklop! (FOTO, VIDEO) Izvor: MONDO / Motorola

Motorola donosi evoluciju ikone stila među mobilnim telefonima u savitljivom smartfonu, koji je obeležio čitavu jednu generaciju: RAZR, modna ikona, koja je definisala deo pop kulture.

Novi Motorola RAZR je prvi pametni telefon sa fleksibilnim ekranom na preklapanje, koji se u potpunosti savija, donoseći poznato, a opet potpuno jedinstveno iskustvo u korišćenju telefona!

Možda će vas zanimati

Ipak, u odnosu na 2003. i godine kad je RAZR “harao“ tržištem, novi model je pametan i ima sad toliko prepoznatljiv i popularan Android operativni sistem.

“Trudili smo se da razumemo kako fleksibilni ekrani mogu da poboljšaju način na koji ljudi koriste svoje pametne telefone“, rekla je Motorola ekipa zadužena za dizajn i razvoj nove generacije RAZR telefona.

Tako je Motorola za te svrhe razvila i testirala više od 20 različitih prototipa tokom inicijalne faze istraživanja tržišta. Ispostavilo se da je najbolje rešenje upravo “školjka” dizajn, koji dobro pamtimo i koji smo voleli, jer je kompaktan i kao takav idealan za nošenje, a uz to niste uskraćeni za doživljaj “velikog ekrana”, koji korisnici veoma vole.

Motorola RAZR redefiniše stil i veštine u izradi pametnih telefona na potpuno nov način.

Konstruisan koristeći vrhunski nerđajući čelik sa 3D Gorilla staklom, spoljna strana uređaja je dobro zaštićena, a opet imate premijum osećaj u ruci. Poput originalnog i novi Motorola RAZR je tanak i gladak, izbegavajući kontrast u bojama i materijalima, kako se ne bi narušio osećaj savršeno sinergičnog dizajna.

Motorola RAZR side autoloop 3 (MobIT)
Izvor: Motorola

Razvijajući RAZR, uz sva ograničenja dostupne tehnologije, opredelili smo se da sledimo svoj vlastiti put. Kreirali smo i donosimo Vam, prvi u industriji, patentom zaštićeni mehanizam preklapanja, sa kojim obe strane prilagođenog fleksibilnog ekrana savršeno naležu jedna na drugu, bez da ostavljaju prostora da uđu čestice prašine i prljavštine. Redizajnirali smo antenu, kako bi se uklopila u prostor dvostruko manji od današnjih pametnih telefona“, oduševljeno su rekli u Motorola kompaniji prilikom najave telefona u Njujorku.

Pored toga, uređaj je premazan zaštitnim slojem, koji ga čini otpornim na vodu i štiti ga od prskanja. Sa ovakvim prodornim pristupom u dizajnu i tehnologiji Motorola se trudi da postavi standarde za novu generaciju mobilnih uređaja, koji će očigledno naslediti ovaj model, a to znači jedno - stižu savitljivi telefoni iz ove poznate kompanije u budućnosti!

Dok su pametni telefoni sve veći i veći, RAZR je sve kompaktniji.

Kada vam je potreban doživljaj bioskopskog platna tu je Flex View pOLED displej od 6.2 inča sa 21:9 odnosom strana ekrana (rezolucija 2.142 x 876 piksela, oko 380 ppi), donoseći funkcionalnost na koju ste navikli. Ako je vreme da krenete, jednostavno presavijte svoj RAZR kako bi ste prekinuli sadržaj i uživajte u njegovom savršeno ispoliranom i jednobraznom dizajnu, napravljenom baš po meri svakog džepa pantalona, košulje, sakoa ili majice.

Motorola RAZR Motorola 293K subscribers Behind The Scenes of a Breakthrough (MobIT)
Izvor: Motorola

Sa spoljne strane RAZR-a se nalazi interaktivni Quick View displej od 2.7 inča (OLED, 600 x 800 piksela), koji vas obaveštava o svim bitnim informacijama u pokretu, omogućavajući da na taj način budete lako dostupni dok u isto vreme radite druge poslove. Bez otvaranja svog telefona vi možete da obavljate pozive, odgovarate na poruke, plaćate sa samo jednim pokretom, slušate muziku, pravite zadivljujuće selfije (jer je glavna istovremeno i selfi kamera), koristite Google asistenta ili pristupate podešavanjima, kao što su Bluetooth, Wi-Fi ili vaš kućni Hotspot.

Glavna, spoljašnja kamera je f/1.7 optike i ima rezoluciju od 16 MPx, sa EIS podrškom i Dual Pixel autofokusom. Podržano je i lasersko fokusiranje, a tu je i dvostruki LED blic. Unutrašnja kamera, smeštena u sićušni notch oko pOLED ekrana je rezolucije pet megapiksela, optike f/2.0 i ekran je podešen da se u trenutku fotografisanja koristi kao blic tj. osvetljenje.

Telefon radi pod Snapdragon 710 čipsetom, uz 6 GB RAM-a i 128 GB memorije, zajedno sa baterijom od 2.510 mAh, koja se brzo puni uz 15 vati TurboPower punjač, koji se isporučuje sa telefonom. Operativni sistem je Android Pie 9.0 sa mogućnošću nadogradnje, a Android 10 zvuči kao logična i skora nadogradnja.

Dostupnost u Srbiji i londonska premijera

Novi Motorola RAZR će biti dostupan u prodaji na određenim tržištima Evrope počevši od decembra. Cena nije najavljena, ali se već neko vreme šuška o početnoj ceni od 1.500 evra, u našem regionu.

I sad najbolji deo - postoji mogućnost da će se nova legenda prodavati i kod nas, jer je kompanija Motorola pozvala MONDO MobIT da prisustvuje londonskoj i evropskoj premijeri telefona, koja će se desiti veoma brzo!

Do tada nam pišite šta biste voleli da vam otkrijemo o ovom izuzetno zanimljivom uređaju, a mi ćemo vam, kao i do sada, odgovoriti na sva pitanja uz pomoć Motorola tima!

Motorola RAZR Feel the Flip (MobIT)
Izvor: Motorola

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS