• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najavljena "Forward" konferencija posvećena digitalnoj transformaciji

Prva konferencija povećenja digitalnoj transformaciji pod nazivom "Forward" biće održana u Banskom dvoru u Banjaluci 4. i 5. decembra.

 Najavljena "Forward" konferencija posvećena digitalnoj transformaciji Izvor: mondo.ba

Na ovom skupu biće riječi o informaciono-komunikacionim tehnologijama koje su među glavnim pokretačima razvoja, ali i digitalnoj transfomaciji i konceptu „pametnih gradova“.

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS Srđan Rajčević podsjetio je na konferenciji za novinare na Jahorini da je Vlada kao jedan od ključnih ciljeva postavila digitalizaciju društva.

Možda će vas zanimati

"Ovakvi događaji nužni su zbog promocije te ideje. Naš cilj je da Banjaluku obojimo u boje informaciono-komunikacionih tehnologija, a da konferenciju označimo kao ključni dio te priče“, istakao je Rajčević.

On je naglasio i da su ovakvi događaji prilika da se uspješne komanije, bilo male, srednje ili velike predstave mladima i predoče im važnost razvoja vještina u informaciono-komunikacionim tehnologijama.

"Prvi dan konferencije biće posvećen digitalnoj transformaciji i njenom značaju za društvo u cjelini. Biće riječi i o pametnim rješenjima u lokalnim upravama, koje nude mogućnost za značajno unapređenje usluga koje pružaju građanima", rekao je Drago Gverić, direktor Inovacionog centra Banjaluka.

Na konferenciji će biti i predstavnici resora iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija u Kantonu Sarajevo i iz Srbije te predstavnika Vlade Estonije.

„Digitalna transformacija dio je strateškog plana komapnije „m:tel“ već četiri godine. Svi procesi unutar kompanije već su digitalizovani u skladu sa najsavremenijim standardima. Ključno u ovoj priči je da bez jake telekomunikacione infrastrukture, prije svega optičke mreže, nije moguće sprovesti digitalizaciju društva do kraja“, izjavio je Marko Lopićić, generalni direktor kompanije m:tel koji je istakao i da je ta kompanija optičkom mrežom već uvezala najveći dio Republike Srpske.

Izvor: mondo.ba

Konferencija predstavlja dobar povod da se javnosti predstave velike kompanije sa zavidnim rezultatima, ali i one manje – i jednima i drugima m:tel je stavio na raspolaganje svoj digitalni servis koji je baziran na velike projekte i pravne subjekte.

„Zadovoljstvo nam je da podržimo svaku transformaciju koja ima za cilj promociju digitalne transformacije društva. Iskoristićemo konferenciju za promociju koncepta „Prointerove“ digitalne transformacije“, rekao je Bojan Vujić iz kompanije „Prointer“ i dodao da su benefiti digitalizacije višestruku, ali da su naznačajniji ušteda, povećanje konkurentnosti i produktivnosti sa kojima dolazi i bolji životni standard.

Konferencija „Forward“ održava se u organizaciji Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, viosko obrazovanje i informaciono društvo RS i Inovacionog centra Banjaluka uz podršku kompanija „m:tel“, a jedan od medijskih pokrovitelja je i portal mondo.ba.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS