• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Huawei prelomio: Odustali od Google aplikacija, šta vi kažete na to?!

Autor mondo.rs

Zamena za Google aplikacije i Google Mobile Services je spremna da do kraja godine bude isporučena sa telefonima Huawei kompanije.

 Huawei prelomio: Odustali od Google aplikacija, šta vi kažete na to?! Izvor: MONDO / Marko Čavić

Huawei Media Services (HMS) je zamena za Google Mobile Services i zasniva se na AppGallery prodavnici aplikacija, koja će zameniti Play Store.

Prema saznanjima uglednih IT medija i dobro upućenih izvora, na koje se oni pozivaju, Huawei kompanija donela je tešku odluku - da se zamena GMS za HMS desi već do kraja 2019. godine!

Prema ranijoj objavi na MONDO MobIT stranicama u vezi sa HONOR kompanijom, sestrinskom kompanijom kineskog giganta Huawei, ova priča poklapa se sa našom pričom, odnosno o tome da je kompanija spremna da odmah zameni GMS sa HMS opcijom.

Možda će vas zanimati

Ovog puta citiran je i neimenovani zvaničnik kompanije Huawei, koji je za medije rekao: “Imamo naš vlastiti HMS i pokušavamo da izgradimo mobilni ekosistem. Ključne aplikacije, kakve su navigacija, plaćanja, igre i za dopisivanje će biti spremne do kraja decembra“. Takođe, potvrđena je i naša priča o tome da Huawei planira da uključi najpopularnije aplikacije do 150 njih po svakoj zemlji u kojoj posluje, u svoju AppGallery prodavnicu, odnosno na HMS ekosistem.

S obzirom na to da je kompanija Huawei spremna da uloži milijarde i milijarde dolara u razvoj i promociju svog Huawei Media Services ekosistema za sve postojeće i nove telefone, nema razloga da sumnjamo u to da će bilo koja kompanija, programer ili studio odbiti da se njihova aplikacija nađe i u AppGallery ponudi. Uostalom, u pitanju su stotine miliona aktivnih i budućih Huawei i HONOR telefona, koji će koristiti HMS, pa je to još jedan razlog da svaki programer, studio ili kompanija imaju svoje aplikacije i na AppGallery platformi.

To će i dalje biti Android aplikacije, koje se iz GMS-a u HMS prevode za par sati, uz odobrenje za pojavljivanje u AppGallery-ju, tako da korisnici neće praktično ni osetiti nikakvu promenu niti će postojati period tranzicije.

Iskustvo je na strani Huawei-ja, jer kompanijino najveće tržište - Kina - nikad nije ni imalo Google aplikacije i Google Play Store na svojim telefonima, tako da kompanija može da pretpostavi šta je čeka i kako da se postavi pred budućim problemima.

Ključno pitanje ostaje - kako će korisnici iz Evrope, Indije i drugih regiona, u kojima oni nisu navikli na upotrebu Android telefona bez Google podrške i aplikacija, reagovati i koliko su spremni za ovakvu promenu?

Anketa

Da li biste kupili Huawei telefon bez Google aplikacija?

  • Da.

    60% (12)

  • Ne znam, zavisi od AppGallery ponude.

    25% (5)

  • Ne.

    15% (3)

Da li biste kupili Huawei telefon bez Google aplikacija?

Rezultati

Huawei je na izuzetno zanimljivoj prekretnici, a dobra stvar je što kompanija apsolutno nema nameru da odustane. Prema našim ranijim saznanjima spremni su da izgube nešto sada, da bi trijumfovali kasnije. Kad kažemo kasnije mislimo već na Huawei P40 seriju i drugu polovinu 2020. godine, za kada je kompanija, opet prema našim saznanjima, planirala da Huawei Media Services bude u pravom zamahu.

Join Huawei Developer and Access AppGallery Connect! (MobIT)
Izvor: Huawei Mobile Services

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS