• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osnivača Amazona zarazio saudijski princ na WhatsApp, izašle GOLE slike?

Autori mondo.rs Autori Tanjug

Telefon milijardera Džefa Bezosa, osnivača Amazona i vlasnika "Vašington posta", bio je hakovan nakon što je primio fajl poslat sa naloga saudijskog prestolonaslednika Mohameda bin Salmana, pretpostavljaju eksperti Ujedinjenih nacija.

 Osnivača Amazona zarazio saudijski princ na WhatsApp, izašle GOLE slike? Izvor: Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool

Stručnjaci su pozvali na pokretanje hitne istrage u SAD-u o informacijama koje su dobili, a sugerišu da je Bezosov telefon bio hakovan nakon što je primio MP4 video fajl poslat sa What'sApp naloga saudijskog princa, preneo je AP.

Bezos je istupio u javnost o incidentu nakon što mu je navodno pretio tabloid "Nešenal inkvajarer" da će objaviti selfije "ispod pojasa" i druge privatne poruke koje je razmenjivao sa ženom sa kojom je bio u vezi dok je istovremeno bio u braku.

U forenzičkom izveštaju koji je naručio Bezos i podelio sa ekspertima UN procenjuje se sa velikom izvesnošću da je njegov telefon hakovan 1. maja 2018. godine, putem video fajla MP4.

Oktobra iste godine saudijski agenti ubili su u saudisjskom konzulatu u Turskoj kritičara Saudijske Arabije i kolumnistu "Vašington posta" Džamala Kašogija.

"Vašington post" je pisao veoma kritično o saudijskoj vladi nakon ubistva.

"Informacije koje smo dobili sugerišu moguću umešanost prestolonaslednika u nadzor Bezosa, u nastojanju da utiče, ako ne i da ućutka, izveštavanje "Vašington posta" o Saudijskoj Arabiji'', rekli su nezavisni stručnjaci UN.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS