• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

To je to, nikad više Google aplikacije i Play Store na Huawei telefonima?!

Autor mondo.rs

Jedan od zvaničnika potvrdio je ono o čemu smo već pisali, a Huawei je onda opet zakomplikovao sve.

 To je to, nikad više Google aplikacije i Play Store na Huawei telefonima?! Izvor: MONDO / Patchworks


Kad smo razgovarali sa predstavnikom HONOR kompanije u Beogradu, Aleksom Vangom, rekao nam je da HONOR kompanija, čak i da se SAD predomisle nastavlja dalje sa HMS-om, odnosno Huawei Mobile Services ekosistemom.

Ipak, u tom trenutku ova izjava je zvučala kao nešto u šta je bilo teško poverovati do kraja, ali sad imamo potpuno nove informacije o ovom slučaju.

Možda će vas zanimati

Ovog puta u priči je Huawei direktor iz Beča, zadužen za funkcionisanje Huawei kompanije u tom regionu, Fred Vang Fei, koji je rekao da Huawei, samim tim ni HONOR, više uopšte ne razmišlja o Google ekosistemu na svojim telefonima. Kompanija ne želi da zavisi više nikad od američke tehnologije niti interesa i nastavlja sa otvorenom verzijom Android operativnog sistema (AOSP) bez GMS-a (Google Mobile Services), ali sa HMS-om (Huawei Mobile Services).

To znači da će AppGallery u budućnosti verovatno biti jedini zvaničan izvor Android aplikacija na Huawei uređajima.
Kompanija je spremna da upumpa narednih tri milijarde dolara na sređivanje najpopularnijih aplikacija sa Google Play prodavnice u AppGallery, a istovremeno radi sa preko 4.000 programera širom sveta na sređivanju HMS ekosistema u potpunosti.

Ovo je objavila GSMArena, ali i drugi kredibilni mediji i nakon ovih objava oglasila se i kompanija Huawei zvaničnim saopštenjem u kojem su rekli sledeće: "Otvorena verzija Android ekosistema je i dalje naš primaran izbor. Ipak, ako ne budemo u mogućnosti da ga koristimo sposobni smo da razvijemo naš sopstveni".

Nije do kraja jasno šta je kompanija Huawei tačno želela ovim saopštenjem da kaže, ali s obzirom na to kako se situacija razvija ni sami ne smemo da tvrdimo jedno ili drugo ili treće i ko zna koje dalje...

Novi, bogatiji HMS ekosistem biće najavljen sa Huawei P40 serijom telefona...

Kod nas se trenutno prodaje Huawei Mate 30 Pro bez GMS ekosistema, a uskoro ćemo moći da znamo kako ljudi reaguju na njega i da li su iskoristili svoje pravo od sedam dana da ga vrate kompaniji, ako nisu zadovoljni.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

dagd

vchzn

RECENZIJE

TIPS & TRICKS