• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Telefon sa ekranom na rolanje izgleda sjajno, pogledajte!

Autor mondo.rs

Procurele su prve slike TCL koncept telefona, koji na drugačiji način pristupa savitljivim ekranima. Ideja je odlična, pogledajte.

 TCL koncept telefon rolanje ekrana TCL savitljivi ekran Izvor: MONDO / TCL / CNet.com

Umesto da prkosimo fizici i praktično oštećujemo ekran, koji se savija non-stop, kompanija TCL ima drugačiji pristup, koji ne oštećuje ekran uopšte i mnogo je manje agresivan po dizajn uređaja.

Ekran je ionako folija ili tanak stakleni sloj, a to znači da, ako se ne savija - neće pući niti se oštetiti...

Možda će vas zanimati:

Koncept je sledeći - telefon će se, poput svitka, skupljati i širiti po potrebi, a ekran će se uvlačiti i izvlačiti, rolajući se sa jedne strane, baš poput namotavanja papira, recimo. To znači da se ekran neće nigde presavijati i da će duže trajati. Rolanjem ekrana i hardvera telefon se u par sekundi pretvara u tablet.

TCL kompanija, nama poznata po odličnom PLEX telefonu, trebalo je da na MWC 2020 kongresu prikaže ovaj i još nekoliko uređaja, ali su ti planovi pali u vodu, nakon što je MWC otkazan zbog koronavirusa. Nekako je koncept procureo do američkog sajta CNet, ali TCL nije želeo da komentariše ništa u vezi s njim za sada.

Iz rotacionog mehanizma sa strane izvlači se dodatan ekran, dok je ekranu  kojem su dve kamere gore, desno fiksiran i ne pomera se. Takođe, kamera sa zadnje strane telefona, odnosno sistem od četiri kamere ostaje uvek otkriven. Izvlači se dodatni deo uređaja, koji nosi razvučeni deo ekrana, a jaki klizači unutar telefona su poseban tehnološki izum, na kojem je TCL radio dugo vremena. Klizači su istovremeno lagani, minijaturni i čvrsti, pa je za njihov razvoj trebalo dosta vremena i ključan su element za ovaj koncept-telefon.

MONDO MobIT trebalo bi do kraja nedelje da vidi i ovaj i druge TCL i Alcatel telefona na prezentaciji kompanije u Barseloni, zato nas pratite za kompletan izveštaj.

Kako se vama čini ovaj koncept? Boljim, nego Samsung, Huawei, Moto rešenja ili ne?

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS