• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

YouTube ukinuo visoku rezoluciju, korisnici van sebe!

Autori mondo.rs Autori Marko Čavić

Kao što je obećao - učinjeno je, YouTube je isključio visoku rezoluciju video snimaka ne samo u živim prenosima, nego i tokom video reprodukcije.

 YouTube ukinuo visoku rezoluciju, korisnici van sebe! Izvor: MONDO portal

Kako bi se očuvao internet i ne bi došlo do kolapsa mreže svih mreža Netflix je tokom noći između 19. i 20. marta za 25 odsto smanjio kvalitet svojih striminga, a YouTube je učinio sličnu stvar.

Od 20. marta video snimcima na teritoriji Evrope YouTube je snizio kvalitet i ukinuo najvišu rezoluciju prikaza tokom emitovanja uživo u zavisnosti od toga koliku je maksimalnu rezoluciju imao video ili korisnik pre toga.

Možda će vas zanimati

Korisnici ponegde još uvek nisu osetili ovu promenu, ali će to već od sutra biti vidljivo za korisnike, koji su navikli da video gledaju u visokoj rezoluciji. YouTube je u izjavi za The Verge objasnio da će ukidanje prikaza videa u visokoj rezoluciji biti na snazi makar 30 dana, kako bi internet ostao u pogonu.

Obaranje kvaliteta video zapisa tražila je Evropska unija, koja je saopštila i da se trenutno, osim sa virusom korona, bori i sa očuvanjem stabilnosti interneta, jer su ljudi opteretili mrežu maksimalno, a prenos podataka u drugoj polovini marta dostiže istorijski visoke vrednosti.

Nema konkretnih podataka o tome kako je tačno YouTube oborio rezoluciju i kvalitet videa, ali je ovaj potez naišao na oštre kritike korisnika, koji su na različitim mestima na internetu pokušavali da “dozovu YouTube pameti“ i objasne njegovim menadžerima “da nemaju pravo time da se bave“.

Očigledno da imaju i uradili su to...

Da li ste vi primetili da je YouTube manje kvalitetan?

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS