• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ekskluziva: Probali smo pametne naočare (FOTO)

Autori mondo.rs Autori Marko Čavić

Ne, ne pokazuju put i ne možete da ih koristite za varanje na testu, ali imaju moderan dizajn, bateriju, savršeno su nosive i koristite ih umesto slušalica.

 Ekskluziva: Probali smo pametne naočare (FOTO) Izvor: MONDO / Marko Čavić

Kompanija Huawei najavila je premijerno Huawei P40, Huawei P40 Pro i Huawei P40 Pro+, koji će u prodaji biti od 7. aprila, odnosno u junu, a nakon velike najave ovog trija usledila je i najava pametnih naočara - Huawei Eyewear.

Za razliku od nezgrapnih pokušaja pametnih naočara drugih proizvođača, koje nikad nisu zaživele, osim Spectacles Snapchat naočara, koje su brzo zaboravljene.

Možda će vas zanimati

Huawei Eyewear dostupne su u muškom i ženskom modelu i nude slušanje muzike u pokretu, a inače su klasične naočare za sunce. Podržavaju aktivno potiskivanje buke i pune se bežično, a baterija je dovoljna za do 10 sati reprodukcije, razgovora i slušanja muzike.

Kontrole su ugrađene i na drške ili se reprodukcijom može upravljati putem telefona, pomoću AI Life aplikacije. Zanimljivo je da ove naočare putem posebne tehnologije reprodukuju muziku u vazduhu, praktično, tako da zvuk ne napušta vaše uvo tj. drugi ga ne čuju, a naočare ne stavljate u uvo tj. one nemaju klasične slušalice, koje se stavljaju u uši.

Naočare samo stavite, potrudite se da zadnji krajevi legnu čvrsto na uši i povežete naočare s telefonom i pustite muziku. Ako su vam ruke potrebne telefon odložite i nastavite da slušate ili kontrolišete reprodukciju i pozive jednostavnim dodirivanjem samih naočara. Naočare su lagane, ne spadaju, dostupne su u S, M, L i XL veličini i pune se putem futrole, koja se isporučuje s njima. Stakla štite od UV zračenja, imaju filtere za prijatnije gledanje i u tom domenu nisu smart, ali su u rangu s modernim, dizajniranim naočarima, koje se danas nose.

Izvor: MONDO / Marko Čavić

Prosto je neverovatno da postoji ovako nešto - da čujete muziku jasno, da ne čujete gotovo buku oko sebe, a da ljudi oko vas ne mogu da čuju da slušate bilo šta. Zvuk je prijatan, iako se ne može meriti s jačinom ili kvalitetom onog, koji daju slušalice, koje se stavljaju u uši, mada to i nije zamisao. Ove naočare su osmišljene za moderne ljude, koji gradsku vrevu žele da zamene nekim prijatnijim zvukom, da istovremeno imaju mogućnost da čuju šta se oko njih dešava kad to požele, ali i da imaju sunčane naočare, koje su trendi.

Kompaniji Huawei u izradi ovih naočara pomaže kompanija Gentle Monster, a dostupne će biti do leta u prodaji na odabranim tržištima. Cena nije još uvek objavljena.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS