• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Xiaomi isprozivao Huawei zbog Google aplikacija - šta kažete na to?

Autori mondo.rs Autori Marko Čavić

Poruka Huawei korisnicima izvan Kine…

 Xiaomi isprozivao Huawei zbog Google aplikacija - šta kažete na to? Izvor: MONDO / Huawei

Kompanija Xiaomi predstavila je svoj novi model Mi 10 Pro, koji košta od 999 evra i predstavlja prvi ikad Xiaomi model, koji je dotakao plafon s tri nule.

U modernom svetu nema mesta emocijama, očigledno, pa je Xiaomi poslao jasnu poruku Huawei korisnicima, piše PhoneArena.

Na kutiji novog Xiaomi Mi 10 telefona, odmah ispod imena modela stoji sledeći potpis: “Lak pristup svim Google aplikacijama, koje koristite najviše“. Iako se Huawei nigde ne spominje jasno je kome je poruka namenjena i zašto je manji kineski proizvođač baš u ovom trenutku želeo da prozove još uvek najvećeg kineskog proizvođača telefona.

Trenutno je u toku promocija Huawei P40 serije i model Huawei P40 Pro, koji je pozicioniran u istom rangu, kao i Xiaomi Mi 10, koji je dosad najskuplji Xiaomi telefon i prvi put košta koliko i Huawei takmac. Model Huawei P40 Pro je dobio titulu najboljeg smartfona po kvalitetu prednje i zadnje kamere, pa je Xiaomi morao nekako da se istakne, a ovog puta to je bila ovakva poruka.

Tokom 2019. godine, po finalnom Canalys izveštaju Huawei je prodao 240,6 miliona telefona i imao oko 17,6 posto tržišta, dok je Xiaomi prodao 125,5 miliona komada telefona i imao oko 9,2 procenta svetskog tržišta. Tokom februara, kad je prodaja telefona zbog uticaja virusa korona drastično pala širom sveta i u Kini, Xiaomi je prodao šest miliona telefona, prvi put za 500.000 komada više od Huawei kompanije. Tokom aprila očekuje se prvi kompletiran izveštaj o prodaji telefona u prvom tromesečju ove godine, koji će biti najgori od kada postoje mobilni telefoni.

Izvor: MONDO / GizmoChina

Poredeći ova dva modela - nijanse ih razlikuju, ali će Huawei vlasnici svakako morati da potroše koji sat više za podešavanje telefona da radi sa Android aplikacijama. Opcije postoje, samo je pitanje da li je to nekome OK da se time bavi ili nije…

Šta vi mislite o ovom Xiaomi potezu?

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS