• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vivaldi umesto Chrome pregledača - što da ne, bezbedniji je! (FOTO)

Autori mondo.rs Autori Marko Čavić

Nova verzija Vivaldi pregledača interneta fabrički blokira reklame, zlonamerne i sve druge pratioce, za koje niste ni znali da vas prate.

 Vivaldi umesto Chrome pregledača - što da ne, bezbedniji je! (FOTO) Izvor: MONDO portal

Odavno smo vam savetovali da, ako tražite alternativu Chrome ili bilo kom drugom pregledaču interneta - pređete na Vivaldi, makar da ga isprobate.

Sad nam je drago što vidimo još jednom da nismo rekli ništa pogrešno - Vivaldi postaje sve moćniji pregledač interneta, koji ozbiljno štiti privatnost korisnika i sve jače konkuriše najboljim pregledačima interneta: Chrome, Firefox, Edge i drugih…

Korisnici  3.0 verzije Vivaldi pregledača interneta Vivaldi sad mogu još lakše da se ratosiljaju reklama i tracker-a. Potrebno je da ga instaliraju a zatim... ništa, to je sve!

Nadanja direktora ove kompanije Jon von Tetzchnera, da je neophodno zakonom zabraniti trekere, verovatno se nikada neće obistiniti, ali u međuvremenu može da se pojača embargo. Konkurencija ovaj posao uglavnom prepušta add-on-ovima, ali su autori novog Vivaldi pregledača interneta prvi otišli korak dalje.

Blokiranje ove dve pošasti modernog interneta i savremenog onlajn marketinga sad je deo fabričke konfiguracije programa (uposlen je Tracker Radar sa DuckDuckGo). Ukoliko iz nekog razloga želite da popustite mere zabrane, to je moguće u sekciji Privacy Settings.

Ovo nije sve, browser je dobio i svoju punu verziju za Android, koja je jednako neprijateljski nastrojena prema reklamama i trekerima kao i ona za desktop. Kompatibilna je sa Chromebook uređajima i na prvi pogled uspešno imitira “veliku” varijantu. Home Screen mu je SpeedDial meni gde možete da podesite stranice koje često posećujete. Takođe, u maniru Vivaldi Desktop browser-a, tabovi su u boji stranica, koje ste posetili.

Mogućnosti podešavanja, koje ovaj mobilni pregledač interneta nudi, po svoj prilici će odbiti solidan broj prosečnih korisnika. Međutim, oni nešto zahtevniji, svakako treba da ga isprobaju.

Jeste li se već sreli sa Vivaldi-jem? Šta čekate?! :)

Vivaldi 2.0 – Your browser matters.
Izvor: Vivaldi Browser
Vivaldi kako se koristi video (MobIT)
Izvor: Vivaldi Browser

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS