• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5G mreža pomaže lečenju, uprkos zaverama da izaziva virus korona (VIDEO)

Autori mondo.rs Autori Marko Čavić

Iz Kine stiže potpuno druga priča u odnosu na aktuelne teorije zavere da 5G mreža izaziva virus korona.

 5G mreža pomaže lečenju, uprkos zaverama da izaziva virus korona (VIDEO) Izvor: MONDO / Samsung

U poslednje vreme može se pročitati veliki broj teorija zavera o tome kako je 5G, zapravo “gorivo za koronu“, pa čak i da je 5G izazvao koronu.

Naravno, nauka je opovrgla ovo i objasnila da nivo nejonizujućeg zračenja, koje 5G proizvodi ostaje drastično niži od propisanog nivoa zračenja dozvoljenog po zdravlje ljudi i okoline (pod jedan) i da 5G talasi ne izazivaju promene na ćelijskom nivou (pod dva), o čemu je MONDO MobIT već opširno pisao.

Možda će vas zanimati:

5G i virus korona je prvi povezao nemački fizičar dr Klaus Buhner, a tu teoriju je odmah podržao i kontroverzni američki lekar Tomas Kovan. Nasuprot njihovim tvrdnjama, koje do danas nauka nije podržala niti dokazala, korona virus se razvija i napreduje čak i u zemljama u kojima 5G ni ne postoji, poput Irana, Francuske, Slovenije i mnogih drugih.

Dok neke implementacije 5G koriste prenose opsega milimetarskih talasa (mmVave), koja je planirana i za Srbiju, višu frekvenciju radio talasa od 4G ili 3G, regulatori širom sveta su zabeležili nivoe 5G elektromagnetnog zračenja znatno ispod međunarodnih smernica. Međunarodna komisija za zaštitu od jonizujućeg zračenja (ICNIRP), takođe nije pronašla dokaze, koji ukazuju na to da 5G predstavlja rizik za zdravlje ljudi. I o tome smo na MONDU pisali od početka, pa do zaključenja istraživanja.

Takođe, u suprotnosti sa stavovima ovih stručnjaka, koje smo pomenuli i posebno sa stavovima teoretičara zavere, iz Kine stižu drugačije vesti - 5G mreža tamo se danas koristi i za lečenje različitih bolesti, pa i virusa korona, jer zahvaljujući njoj lekari bolnice u Čengduu, glavnom gradu provincije Sičuan umesto uživo, putem računara mogu da vide pacijente i nalaze iz bolnica na Tibetu, udaljenih više od 700 kilometara od mesta na kojem vrše lečenje.

Kineski stručnjaci koriste 5G mrežu instaliranu širom zemlje da leče i istražuju COVID-19 slučajeve u različitim provincijama i na taj način ne samo da unapređuju zdravstveni sistem, nego i drže lekare direktno izvan dosega virusa, štiteći ih na najbolji mogući način. 5G signal vezuje se sa postojećom medicinskom opremom i tako se dobijaju i mobilne bolnice i istraživačke COVID-19 stanice, a da se ne ostvari kontakt sa pacijentima u izolovanim infektivnim klinikama.

Kineski lekari vrše skeniranje ljudskih organa na daljinu korišćenjem 5G tehnologije, čiji je prenos podataka i do 100 puta brži od dostupnih mreža i internet tehnologija, a zahvaljujući vezi bez kašnjenja, što je veoma važno, mogu da reaguju na bilo kakvu promenu u realnom vremenu. Latencija tj. kašnjenje u odzivu je jedna od najznačajnijih promena u odnosu na 4G mrežu.

Imajući u vidu ovu priču iz Kine valja napomenuti da je 5G i zamišljen za upotrebu posebno u medicini, za operacije na daljinu, uz asistenciju stručnog osoblja, dok bi doktor, koji vrši operaciju mogao da bude bilo gde na svetu i upravlja robotizovanim sistemom i tako operiše.

Šta sad kažete, na ovakvu 5G priču?

5G mreža pomže u lečenju korone video (MobIT)
Izvor: CGTN.

POGLEDAJTE MONDO PRIČU O 5G TEORIJAMA ZAVERE:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS