• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apple: Android korisnici rado će preći na iPhone SE 2020, jer je bolji!

Autori mondo.rs Autori Marko Čavić

Nisu iPhone SE 2020 mediji bez razloga nazivali “ubicom Android telefona“.

 Apple: Android korisnici rado će preći na iPhone SE 2020, jer je bolji! Izvor: MONDO / Apple

Kad se iPhone SE 2020 pojavio s mesec i više dana zakašnjenja mediji su bili jednoglasni - telefon, koji je važan za Apple isto koliko i za ceo Android svet.

Po ceni od 399 dolara u SAD, odnosno 449 evra u regionu Evrope, iPhone SE 2020 je izazivač kakvog Android proizvođači dosad nisu imali.

Android proizvođači uspeli su da se izbore sa iPhone uređajima u flagship liniji i danas je Android dovoljno premijum koliko i bilo koji iPhone. Apple je sa iPhone SE 2020 obrnuo igricu - sad ide na segment, koji nije flagship i u kojem je Android selekcija najjača. Cenovni rang do 399 dolara je veoma važan za sve proizvođače telefona, jer su u njemu i prodaje najviše telefona i Apple novim uređajem želi da uzme deo tog tržišta - ili njegov veći deo…

Apple je svakako svestan svojih kvaliteta, pa je Tim Kuk u video pozivu sa investitorima održanim prvog dana maja meseca izjavio: “Uverio sam se u veliku potražnju za našim novim, najpovoljnijim iPhone uređajem do sada“. Kuk je objasnio poziciju, koju iPhone SE 2020 ima u Android svetu: “Korisnici, koji žele da kupe iPhone SE 2020 imaju dve ideje vodilje - žele mali telefon sa poslednjim dostupnim tehnologijama i žele da pređu sa Androida na iOS. U ovoj grupi će iPhone SE 2020 biti posebno popularan“.

Očekivao bih da ćemo videti još bolje rezultate u periodu kad prihodi budu manji. Očekivao bih i to da će se priličan broj ljudi prebaciti na iOS uz ovaj model. To je jednostavno neverovatna ponuda. U njemu je pokretač naših najboljih telefona, u veoma pristupačnom paketu i brži je od najbržih Android telefona. To je izuzetna vrednost“, zaključio je Tim Kuk, a preneli su IT mediji.

Da ovo što Apple direktor priča nije daleko od realnosti pokazuju i testovi iPhone SE 2020 u raznim IT medijima, koji ga uglavnom hvale za kameru, softver, procesor i brzinu, ali kude uglavnom samo njegove visoke ivice i to što je Apple namerno izostavio Night mode.

Šta vi mislite o ovoj Apple poruci?

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Ivice telefona ko prst,ne bi to kupio

Coloseum

Lupetanje glupisti iz applea... Malo su zaostali modelom. Bar sto se tuce mesine iznad i ispos ekrana.

RECENZIJE

TIPS & TRICKS