• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PlayStation 5 stiže mnogo brže od očekivanja, otkriveni i detalji o ceni

Autori mondo.rs Autori Marko Čavić

Da li ćemo PS5 igrati već na jesen i po ceni, koja će biti viša, nego Xbox Series X?

 PlayStation 5 stiže mnogo brže od očekivanja, otkriveni i detalji o ceni Izvor: MONDO / Sony

Veliki deo detalja vezanih za konzole naredne generacije je i dalje nam zvanično nedostiju, pogotovu kada je u pitanju Sony.

Pod znakom pitanja je datum izlaska novih konzola, pošto se samo zna da će one doći pred početak praznične sezone, što može poremetiti aktuelni virus korona.

Možda će vas zanimati

Sony je sad jednom velikom greškom kroz zvaničan oglas za posao otkrio da PlayStation 5 izlazi ovog oktobra. U oglasu se traži menadžer nabavke kome će posao biti da odabere najbolje komponente od dobavljača za proizvodnju PS5 konzole.

Oglas dolazi u periodu pred početak masovne proizvodnje ove konzole, a ovo radno mesto zvuči kao pokušaj da se dođe do što jeftinijih komponenti, kako bi cena konzole ostala što niža, pošto je to zbog nestašice i korona virusa jedan od najvećih problema za ovu japansku kompaniju.

Oktobar kao datum puštanja u prodaju PlayStation 5 novajlije ima logike, smatra Play! Zine, iako je to nešto ranije od početka praznične sezone, a ovaj period je ujedno raniji nego što se PS4 pojavio. Raniji izveštaj navodi da će se PS5 pojaviti sa ograničenim brojem uređaja u prodaji tokom prve godine, ali to nije spomenuto u ovom oglasu.

Ovo još uvek nije zvanična potvrda, naravno, pošto se očekuje zvanično predstavljanje PlayStation 5 konzole u junu, a do tada pročitajte kako se PS5 konzola rangira protiv Xbox Series X po pitanju specifikacija.

Koliko će koštati PlayStation 5

Kako ocenjuje analitičar Majkl Pačter iz Wedbush Securities-a i Peter Mur, bivši izvršni menadžer EA Games i Microsoft kompanija, iz Redmonda čekaju da se konkurencija prva oglasi, nakon čega će ponuditi i do 100 dolara nižu cenu.

Magična brojka oko koje su se inicijalne najave vrtele bila je 500 dolara.

Ako se ispostavi kao tačna, Xbox Series X mogao bi da košta 400. Iako bi ovakav potez dobro načeo zaradu, oba analitičara su složna da će Microsoft rado subvencionisati prvih desetak miliona primeraka. Teško je otrgnuti se utisku da je taktiziranje na ovom polju suvišno, smatra SK. Cena nije zanemarljiv faktor, ali u ovom slučaju objektivno nije presudan. Ljubitelji konzola 2020-te investiraju u nešto što će im služiti narednih (do) 7 godina i 100 dolara/evra više žrtva je, koju će većina njih rado podneti.

Koliko biste vi dali za PS5 i Xbox Series X?

Xbox Series X - First Look Game Footage video (MobIT)
Izvor: Xbox

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS