• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najezda poboljšanih Android telefona po najboljim cenama (FOTO)

Autor Marko Čavić

Novi modeli, koji nakon pauze od nekoliko meseci stižu kod nas, odlikuju se unapređenim kamerama, pristupačnom cenom i atraktivnim dizajnom.

 Najezda poboljšanih Android telefona po najboljim cenama (FOTO) Izvor: MONDO / HONOR

Kompanija HONOR objavila je sredinom juna da će dva modela pametnih telefona, o kojima se kod nas već neko vreme pisalo - HONOR 20e i HONOR 9X Lite - i zvanično prodavati u Srbiji, i to u slobodnoj prodaji i kroz ponudu domaćih operatora.

Nova dva tzv. entry-level modela prepoznatljiva će biti po atraktivnom dizajnu, naročito popularnom među mladim korisnicima, HONOR FullView ekranu, kvalitetnim kamerama i izdržljivim baterijama, ali i po performansama, koje ne zaostaju previše za nekim od najjačih pametnih telefona.

Možda će vas zanimati:

Smartfon HONOR 20e koštaće 22.999 RSD, odnosno oko 195 evra i biće dostupan i kod mobilnih operatera mts i Telenor, a HONOR 9X Lite koštaće 24.999 RSD tj. oko 212 evra.

HONOR 9X Lite je pojednostavljena verzija HONOR 9X modela, koji se odavno odomaćio kod nas i o HONOR 9X Lite pisali smo već nekoliko puta dosad, pa sve detalje o ovom zanimljivom “budžetskom“ telefonu pročitajte na našim ranijim linkovima.

Model HONOR 20e je sličan modelu HONOR 20 Lite, ali razlike postoje. Ovim modelom kompanija iz Kine HONOR 20 liniju telefona, koja kod nas ima modele HONOR 20 Pro, HONOR 20 i HONOR 20 Lite u prodaji već neko vreme. U odnosu na HONOR 20 Lite novi model - HONOR 20e - razlikuje se po količini interne memorije, drugačijoj prednjoj kameri, ali i po povoljnijoj ceni, koja će najviše značiti mnogim korisnicima kod nas.

HONOR 20e ima LTPS IPS LCD ekran dijagonale 6,21 inča, koji pokriva čak 90 odsto prednje strane telefona i PPI od čak 415, što je omogućeno zahvaljujući rezoluciji od 1.080 x 2.340 piksela. Takođe, ekran je sertifikovan i čuvenim nemačkim TÜV Rheinland standardom, koji garantuje zaštitu očiju od štetnog plavog svetla, koje dokazano izaziva zamor, posebno tokom čitanja na telefonu pred spavanje.

Pozadi su tri kamere, od kojih primarna optike f/1.8 ima rezoluciju 24 megapiksela, dok širokougaona sa uglom snimanja do čak 120 stepeni ima rezoluciju 8 MPx, a priču zaokružuje treća boke kamera. Omogućen je autofokus (PDAF), ali i hibridni zum do 6x, dok ultraširok ugao ide od 0,6x. HONOR 20e poseduje i jednu novu opciju, a to je prepoznavanje znamenitosti i poznatih umetničkih dela. Pomoću ovog pametnog režima, kamera može prepoznati skoro 400 evropskih znamenitosti i preko 10 miliona poznatih umetničkih dela, što korisnicima omogućuje da kroz pravljenje fotografija usput ili kasnije, dok ih pregledaju nauče i nešto novo o objektima, koji se nalaze na njima.

Kamera se zasniva na AI algoritmima, koji omogućavaju automatsko određivanje podešavanja, u 22 slučaja, sa preko 500 scenarija, unapred učitanih u softver telefona. To je Android 9 sa EMUI 9.1 korisničkim okruženjem, koje će uskoro postati EMUI 10.0 ili noviji (Android 10). Hardverski gledano, HONOR 20e je vrlo spreman - Kirin 710F čipset, 4 GB RAM, 64 GB memorije, GPU Turbo 3.0 za podržane igre, Dual SIM podrška, 4G mreža sa VoLTE opcijom, ali i značajno unapređenje prijema signala, kako zbog antena, tako i novim AI algoritmima, koji pročišćavaju vezu i čine razgovor mogućim čak i u liftu (Dual VoLTE, AI Elevator Mode, Dual 4G mrežna podrška).

Telefon možete otključati selfi kamerom (8 MPx) ili korišćenjem skenera otiska prsta pozadi, a bateriju kapaciteta 3.400 mAh možete puniti brzinom od 10 vati.

Nadovezujući se na atraktivan dizajn svog prethodnika, HONOR 20 Lite, novi model, HONOR 20e, pomera granice kreativnosti svoje klase, budući da je u njegovoj izradi korišćeno više različitih slojeva boja. Zahvaljujući naprednoj tehnologiji korišćenoj pri izradi, osam različitih slojeva slepljeno je na poseban način, kako bi se stvorio 3D efekat i spektar boja, koje se prelivaju.

Oba telefona, HONOR 20e i HONOR 9X Lite, već su u prodaji u Srbiji i u ponudi pomenutih operatora. Cene uređaja su 212 i 195 evra.

Da li vam se sviđaju HONOR 20e i HONOR 9X Lite?

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS