• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Upumpane silne pare u jednog od najpoznatijih proizvođača telefona (FOTO, VIDEO)

Autor Marko Čavić

Sad ćemo na HMD Global kompaniju gledati malo drugačije, zar ne?!

 Upumpane silne pare u jednog od najpoznatijih proizvođača telefona (FOTO, VIDEO) Izvor: MONDO / Nokia / HMD Global

Kad je tržište smartfon uređaja u pitanju sve je moguće - od toga da Google plaća kompaniji Apple zarad svojih interesa, pa do toga da iPhone ima ekrane svojih konkurenata, Samsung i LG kompanija.

Ipak, partnerstva nisu neobična, jer na kraju svi jure te zelene novčanice ili neke drugačije obojene, ali dolar se nekako odomaćio kod svih, pa je tako lakše plastično objasniti.

Iznenadnim ulaganjem u Nokia smartfone kompanije Google i Qualcomm promenili su percepciju ovih uređaja i praktično im osigurali bolji položaj kod korisnika, jer mnogi znaju i za Google i za Qualcomm, a tek za Nokiju da i ne govorimo…

HMD Global kompanija, dom Nokia telefona (kako sebe nazivaju) dobio je kombinovanu investiciju američkih kompanija u iznosu od 230 miliona dolara, rekla je ta finska kompanija. Pre svega, deo iznosa odmah će biti upotrebljen za proizvodnju, planiranje i dizajniranje novih 5G povoljnih telefona i logistike da bi oni bili distribuirani na nova tržišta i dobili nove funkcije.

Jasno vam je da će Android i Snapdragon postati zaštitni znak Nokia telefona, kao i da će cena ovih uređaja možda u budućem periodu pasti tj. biti konkurentnija, što je Nokia telefonima (ruku na srce) možda najviše i falilo.

Ipak, prema pisanju GSMArena sajta, jedna od opcija je pretvaranje Nokia brenda ponovo u jedan od TOP brendova na smartfon tržištu sad kad je kompanija Huawei dobila zabranu i za Android i za američku tehnologiju, posebno onu za čipove (zbog čega će i Huawei izgleda koristiti Snapdragon čipsetove u svojim budućim telefonima).

Ova investicija će pomoći Nokia telefonima tj. kompaniji da zadrži operacije u razvoju na vrlo turbulentnom smartfon tržištu, da nastavi sa vođenjem biznisa iz Evrope, ali i da se ne nađe između Kine i SAD u mogućim novim ekonomskim, privrednim i drugim sukobima, kako je to sa Huawei kompanijom ili aplikacijama TikTok i WeChat.

HMD Global je u izjavi za medije napomenuo da je ovo prvi deo investicije, koju će kompanija dobiti od svojih partnera, ali nije precizirano kada i o kojim novim sumama novca se radi. U svakom slučaju dobro je da je jedan od proizvođača telefona u ovom trenutku prepoznat kao mogući budući lider među proizvođačima.

Nokia 8.3 5Gvideo (MobIT)
Izvor: Nokia Mobile
Nokia 6.2 video (MobIT)
Izvor: Nokia Mobile
Nokia 2.3 video (MobIT)
Izvor: Nokia Mobile

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS