• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

iPhone 12 biće drastično jeftiniji od Android telefona, ali, postoji caka (VIDEO)

Autor Marko Čavić

Okrenula se ploča, Android je sad skuplji, nego iPhone, ali ni iPhone neće ostati dužan - dolazi sa znatno manje opreme!

 iPhone 12 biće drastično jeftiniji od Android telefona, ali, postoji caka (VIDEO) Izvor: MONDO / PhoneArena.com

Približava se premijera novih iPhone uređaja, poznatih po internet nazivu iPhone 12, iako ne znamo kako će se tačno zvati.

Novi iPhone se uvek predstavlja u početkom septembra, ali to ovog puta očigledno neće biti slučaj, jer Apple još uvek nije najavio premijeru, verovatno zbog kašnjenja komponenti usled zastoja izazvanog virusom korona.

Prema ranijim otkrićima internet “tastera“ iPhone premijera biće možda u septembru za dva modela, a za još nekoliko ili makar 5G modele biće tokom oktobra, da bi prodaja krenula početkom novembra, što jeste kašnjenje od mesec, mesec i po dana u odnosu na dosadašnju praksu. Ipak, to nije sprečilo curenja novih informacija, koje naravno nisu potvrđene, da će novi iPhone koštati manje, nego Android flagship telefoni.

Prema tim informacijama iPhone 12 telefoni koštaće:

  • Apple iPhone 12: 699 do 749 dolara / evra
  • Apple iPhone 12 Max: 799 do 849 dolara / evra
  • Apple iPhone 12 Pro: 1.049 do 1.099 dolara / evra i
  • Apple iPhone 12 Pro Max: 1.149do 1.199 dolara / evra.

Naravno, nisu svi modeli isti u smislu memorije, broja i mogućnosti kamere niti nekih drugih komponenti (kapacitet baterije, veličina ekrana, RAM itd), ali je zanimljivo da su cene tek blago korigovane naviše u odnosu na iPhone 11 modele, ali i da su drastično povoljnije od adekvatnih Android flagship početnih cena - Samsung Galaxy Note20 Ultra košta od 1.250 evra kod nas, dok Huawei P40 Pro+ košta 1.360 evra u Srbiji, Samsung Galaxy S20 Ultra 1.420 evra, a skuplji su i Motorola RAZR, Galaxy Z Flip, Huawei Mate Xs i drugi premijum Android flagship telefoni, koji se prodaju kod nas.

Ovo je fenomenološki zanimljivo, jer do ove godine nismo imali toliko Android telefona, koji su bili skuplji, nego iPhone najskuplji model i to po početnoj ceni.

Ipak, nije to sad toliko ni važno, jer stvari se preokreću na razne načine, svedoci smo toga non-stop, ali je važno da postoji začkoljica u svemu ovome ili caka, kako smo rekli u naslovu. Izvor je za PhoneArena sajt potvrdio da će iPhone 12 serija doći bez punjača i bez slušalica sa žicom, što će biti presedan u proizvodnji mobilnih telefona. Samsung je iz američke verzije Note20 Ultra i Note20 izbacio slušalice, ali korisnik može da ih zahteva od kompanije da mu iz isporuči naknadno.

S Apple kompanijom to nije slučaj i Apple izbacuje punjač, jer smatra da svako od vlasnika već ima jedan, koji će koristiti, a slušalice izbacuje zbog činjenice da svi prelaze na bežične sluške pre ili kasnije. Takođe, ova kompanija smatra da i zbog odnosa prema prirodi i ekologiji mora i na ovaj način da doprinese očuvanju životne sredine.

Veličine ekrana novih iPhone uređaja biće od 5,4, preko 6,1 inča za dva modela do 6,7 inča za najveći. Sva četiri modela imaće OLED ekran, Apple A14 čipset, od 4 do 6 GB RAM, od 64 do 512 GB memorije i podršku za 5G mrežu (Sub-6 i mmWave). Prva dva modela sa liste imaće dvostruku kameru, dok će jača dva modela imati trostruku, uz jedan ili dva OIS sistema, a sva četiri će imati Face ID podršku.

Više o iPhone 12 seriji pročitajte u našoj ranijoj vesti.

Da li vam se sviđa ovo što iPhone 12 telefoni donose? Kako komentarišete to što je sad iPhone značajno jeftiniji od Android telefona?

iPhone 12 dizajn video (MobIT)
Izvor: ConceptsiPhone

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS