• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potvrđeno: Stiže prvi Harmony OS telefon, Huawei otkrio i kad! (FOTO)

Autor mondo.rs

Sve što znamo o HarmonyOS OS sistemu je da ništa ne znamo sa sigurnošću, ali je Huawei makar potvrdio kad ćemo imati priliku da saznamo.

 Potvrđeno: Stiže prvi Harmony OS telefon, Huawei otkrio i kad! (FOTO) Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

HarmonyOS bio je u centru pažnje Android korisnika neko vreme, a onda kad je Huawei rešio da Huawei Mobile Sistem bude primarno rešenje brzo je zaboravljen.

Sve do sada, kad se opet priča o HarmonyOS-u.

U početku se mislilo da će HarmonyOS zameniti Android, ali to nije slučaj. Huawei je jednostavno zamenio Google Mobile Services svojim rešenjem i Google Play Store AppGallery prodavnicom. Ovo je kao prelazno rešenje, uz More Apps, Petal Search aplikacije i druge Android OS prodavnice aplikacija i igara uspelo da učini Huawei telefone i dalje u fokusu korisnika. Ričard Ju, direktor kompanije za potrošačku elektroniku još u avgustu 2019. rekao je da HarmonyOS posmatramo kao mikrokernel, koji je sposoban da bude softverski pogon različitih vrsta uređaja - pametni zvučnici, tableti, samovozeći automobili, kompjuteri, satovi i telefoni.

Trenutno, HarmonyOS dostupan je samo na pametnim televizorima kompanije Huawei, koji dolaze sa kamerama za video konferenciju.

HarmonyOS doživeće svoje drugo izdanje ovde godine na 2020 HDC Developers Conference događaju 10. septembra, kad će biti najavljeni novi pametni uređaji sa tom platformom. Ju, dugogodišnji direktor ovog segmenta poslovanja kompanije Huawei najavio je za medije da će prvi HarmonyOS telefon biti predstavljen tokom 2021. godine i da će biti u pitanju smartfon.

Ričard Ju rekao je da kompanija već neko vreme ima razvijene telefone na bazi HarmonyOS-a, ali da je morala da sačeka s njima, jer je bila u obavezi prema Google kompaniji, zbog ugovora, da ih ne predstavi.

Ju je najavio i Kirin 9000, verovatno poslednji čipset Kirin kompanije, koji ne samo da će biti izrađen u pet nanometara procesu proizvodnje, nego će imati dosad nezamislive AI i 5G karakteristike sa drastično poboljšanim CPU, GPU i NPU jedinicama. Ovaj čipset biće predstavljen verovatno posle 14. septembra i koristiće ga Huawei Mate 40 i Mate 40 Pro uređaji, koji će biti predstavljeni tokom oktobra, ako se Huawei bude držao pređašnjeg plana.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS