• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IPhone 12 skuplji nego što se mislilo? Apple ukida najosnovniju opremu kako bi smanjili troškove!

Autor mondo.rs

Da li biste se vi opredelili za manju cenu ali bez osnovne opreme, ili biste se odlučuli za veću cenu uz koju bi dobili slušalice i brz punjač?

 IPhone 12 skuplji nego što se mislilo? Apple ukida najosnovniju opremu kako bi smanjili troškove! Izvor: MONDO / PhoneArena.com

Prvi prošlogodišnji mobilni uređaji koji su podržavali 5G pametne telefone su nam pokazali da moramo da izdvojimo dodatni novac za ovu generaciju mobilne komunikacije.

Godinu dana kasnije, proizvođači su počeli da proizvode dosta pristupačnije 5G telefone, a pokrivenost 5G mreže je poboljšana.

Ipak, 5G uređaji su i dalje skupi za izradu. To je Samsung dokazao sa svojom serijom Galaxy S20 i Note 20, a upravo njima nedostaju pristupačnije verzije. Čak je malo falilo i Google-u da obustavi Pixel 5 pošto im je Snapdragon 865 procesor bio preskup. Što se tiče iPhone 12 serije, mnogi izveštavaju da će najeftinija verzija koštati isto kao iPhone11, iako će to biti prvi uređaj kod Apple-a koji će imati 5G mrežu. Sad je stigla nova glasina iz Kine da Apple neće uspeti da zadrži cenu od 699$.

Iako Apple proizvodi svoj procesor, njima je potreban 5G modem za Qualcomm i 5G antenu, koji će poprilično podići cenu ovog uređaja. Postoje i poslednji izveštaji koji tvrde da je Apple pronašao način kako da mitigira troškove vezane za 5G, te da početnu cenu iPhone 12 svede na najmanju moguću. Jedan od tih načina se ticao i dizajna baterije, kao i informacije koje tvrde da će iPhone 12 biti prvi telefon koji će Apple prodavati bez EarPods-a i brzog punjača. Apple je prošle nedelje objavio da će Apple Watch biti pušten u prodaju bez USB punjača, a tu odluku su prodali kao potez vezan za očuvanje životne sredine.

Čak i pored toga, iPhone 12 neće postići početnu cenu iPhone 11 od 699$. Kako tvrdi Weibo, početna cena iPhone 12 bi mogla da bude 749 dolara, a prenosi BGR. Ovaj sajt nije jedna od uobičajnih stranica koje puštaju takve informacije. Ističu da je proizvodnja uređaja porasla za najmanje 50 dolara, zahvaljujući komponentama kao što su 5G modem, OLED ekran, itd... Ta cena odgovora i predviđanju analitičara koji su rekli sredinom jula da će iPhone telefoni sa 5.4 inča ekranom koštati 750 dolara, ili 50 dolara više u odnosu na najjeftiniji iPhone 11. Apple bi trebalo uskoro da objavi cenu svog novog mobilnog telefona na iPhone 12 media događaju. Verujemo da će otkriti više informacija vezanih za EarPods slušalice i punjač.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS