• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Viber uveo nove opcije: Izmenjeno lajkovanje poruka i info ko ih je video, dodati kvizovi i još nekoliko dodataka (FOTO)

Autor mondo.rs

Popularna aplikacija promenila opcije u zajednicama i grupnom četovanju i olakšala pronalaženje i kreiranje medijskih datoteka.

 Viber uveo nove opcije: Izmenjeno lajkovanje poruka i info ko ih je video, dodati kvizovi i još nekoliko dodataka (FOTO) Izvor: MONDO / Wiko

Aplikacija Viber uvela je različita poboljšanja, koja će pomoći svim korisnicima, ali najviše predavačima, roditeljima i učenicima tokom nove školske godine prilikom učenja na daljinu.

Ova japanska platforma za komunikaciju predstavila je mogućnost pravljenja kviza unutar anketa u grupnim četovima i zajednicama, kako bi na taj način olakšala predavačima da provere koliko njihovi učenici prate i razumeju gradivo.

Kako bi napravili kviz u anketama, potrebno je:

  • Odabrati zajednicu ili grupni čet
  • Kliknuti na ikonicu za ankete pri dnu ekrana
  • Odobriti režim kviza i napisati pitanje, ponuđene odgovore, kao i objašnjenje odgovora
  • Odabrati tačan odgovor i
  • Kliknuti na dugme Napravi.

Nakon što je kviz objavljen, bilo da je u zajednici ili u grupnom četu, članovi mogu da vide koje odgovore su birali ostali učesnici, ali će videti, koji je tačan odgovor tek nakon što su i sami glasali - kao i objašnjenje zbog čega je dati odgovor tačan. Pojedinačni odgovori učesnika na kviz unutar zajednica biće skriveni, čak i od onog ko je napravio kviz. Vidljivi će biti samo procenti odgovora za svako pitanje, dok će u grupnim četovima moći da vide i pojedinačno kako je ko odgovorio.

Viber je uveo i brojne dodatne funkcionalnosti, koje će biti korisne i zabavne svim korisnicima. Na vrhu liste je poboljšana galerija fotografija i snimaka, a uskoro stiže i podsetnik u okviru opcije Moje beleške, koji će vam pomoći da nikada ne zaboravite važne rokove za zadatke, projekte i sastanke.

Onima, koji žele da unesu malo zabave u svoje razgovore, tu su kreatori GIF-ova i stikera, koji zajedno sa uvedenim reakcijama na poruke u četovima mogu biti i te kako korisni. Reakcija na poruku - srce - sad je veće i jasnije, a klikom na Informacije o poruci sad su odvojeni podaci ko je pročitao poruku i ko ju je lajkovao. Takođe, sad su mediji u grupama i zajednicama podeljeni u segmente fotografije, video, veze i GIF-ovi, kako biste ih lakše kategorisali i pronašli.

Instant glasovne i video poruke su uvek dobra ideja kada vam je potreban brz I direktan način da prenesete kratke poruke, čak i ako ste uvek u pokretu i nemate kad da kuckate tekst.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS