• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AMD u velikom škripcu: Greškom otkrivene tri super nVidia grafičke karte, koriste taktiku najvećeg konkurenta!

Autor mondo.rs

Za svakog po nešto!

 AMD u velikom škripcu: Greškom otkrivene tri super nVidia grafičke karte, koriste taktiku najvećeg konkurenta! Izvor: MONDO / nVidia

Gigabyte je slučajno pustio informacije o novim nVidia grafičkim kartama!

Te nove grafičke karte će imati duplo veću memoriju nego što ti modeli sad imaju.

U pitanju su RTX 3080 Super sa 20 gigabajta video memorije, RTX 3070 sa 16 GB video memorije i RTX 3060 sa 8 GB video memorije. Kako bi stekli širu sliku, standardna verzija RTX 3070 ima 8 gigabajta memorije, RTX 3080 10 gigabajta, a RTX 3090 24 GB memorije. Grafičke karte sa oznakom Super (kod nekih inostranih portal nosi oznaku Ti) su nVidia-in plan da se takmiči sa AMD-ovom grafičkom kartom Big Navi. Na sajtu Gigabyte-a se pojavila informacija da će svako ko kupi te grafičke karte dobiti besplatnu kopiju igre Watch Dogs: Legion!

Još uvek nije poznata cena novih modela, ali se očekuje da RTX 3070 sa 16 gigabajta košta koliko i standardna verzija RTX 3080, što je oko 699 dolara, dok će RTX 3080 sa 20 gigabajta verovatno koštati između 800 i 900 dolara. Nepoznata je i cena RTX 3060 8GB memorije, pretpostavlja se da će koštati 500 dolara kao i RTX 3070 standardna verzija. Očekuje se da u naredna dva meseca sve tri grafičke karte sa oznakom Super izađu na tržište. Za one sa dubljim džepom tu je i RTX 3090.

Nvidia se svesno odlučila za ovakav potez da proširi video memoriju na svojim grafičkim kartama posle kritika koje su dobili, a što je još važnije, oni sun a takav način jasno stavili do znanja AMD-u koji je za svoju najnoviju generaciju karti uvek izdvajao veliki broj video memorije. Iako je tokom istorije AMD uglavnom imao niže cene od Nvidia-e, očekujemo da će Big Navi imati cenu do 700$, što je u rangu novih grafičkih karti kod najvećeg konkurenta!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS