• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zukerberg pričao o tehnologiji koja će ugasiti mobilne telefone! (VIDEO)

Autor mondo.rs

Tehnologija koja će srušiti granice između stvarnog i virtuelnog sveta!

 Zukerberg pričao o tehnologiji koja će ugasiti mobilne telefone! (VIDEO) Izvor: Mondo / Marques Brownlee

Apple je na svom događaju predstavio nove uređaje koji treba da preplave tržište, ali na veliko razočarenje mnogih nisu obelodanili iPhone 12.

Na tom događaju otkriveni su novi tableti, satovi, kao i procesor koji će novi iPhone 12 koristiti. Ipak, mnogo ideja i budućih tehnoloških produkta Apple tek treba da predstavi.

Za to vreme predsednik Facebook-a, Mark Zukerberg je bio gost jednog Youtube-ra i na njegovom kanalu su pričali o budućnosti tehnologije, da budemo precizniji o hardveru! Mark Zukerberg je otkrio pojedine planove njegove kompanije, oni planiraju da se posvete VR i AR tehnologiji. Virtuelna i augmentovana realnost  je budućnost tehnologije, Zukerberg je dao svoju viziju ove dve tehnologije i kako će ih Facebook koristiti.

CEO Facebook-a smatra da će ta tehnologija ubiti iPhone telefone u budućnosti, iako ih nije spomenuo po imenu. Jasno je stavio do znaja da će Facebook ciljati na razvijanje ove tehnologije. Početkom ove godine pojavile su se informacije da Apple planira da napravi svoje AR naočare, inicijalno, taj uređaj će se povezati bežično sa iPhone telefonom, kao što to radi Apple Watch. Apple mora što pre da razvije ovu tehnologiju pošto konkurentske firme ne planiraju da koriste pametne telefone sa svojim verzijama AR naočara. Ako je ovaj nosiv uređaj, koje su u stvari naočare, dovoljno jake da projektuje holograme ispred vas onda vam neće biti potreban telefon, niti aplikacije koje bi išle uz njega. Ovaj gedžet bi vam dao pristup virtuelnom ekranu koga bi upravljali gestikulacijom ruku, bez potrebe da išta držite u vašim šakama.

Zukerberg je pored ovoga istakao da na svakih 15 godina dolazi nova tehnologija koja pomera granice, a da svaka od njih donosi nadrealno iskustvo koje nam dozvoljava da komuniciramo sa ljudima, poslovnim preduzećima i stvarima do kojih nam je stalo širom sveta sa samo većom vernošću.

“Mobilni telefoni u našim džepovima su već sada sjajni! Imate neverovatan i moćan računar u vašem džepu, što nije kraj puta!” – kaže Zukerberg koji smatra da nas telefoni odvlače od sveta i okoline, te da su impresivni i da postižu sve sa relativno malim ekranom.

O novoj-generaciji platformi kaže: “Suština virtuelne i augmentovane stvarnosti je ta što vam je potrebna tehnologija koja će vam omogućiti osećaj prisustva, osećaj da ste zaista tamo sa drugom osobom, kao i sve druge osećaje koje uobičajno dobijate”.

VR i AR će ponuditi korisnicima novi doživljaj koji će biti impresivniji zahvaljujući iskustvu koje je orijentisano na ekran, a koje je dostupno sada. 

“Sa telefonima, tabletima, televizijom, vi ubeđujete svoj mozak da ste negde drugde. Sa VR i AR tehnologijom vi ćete dozvoliti vašem umu da verujete da ste negde drugde. Ti uređaji će uspeti da projektuju ljude i objekte u realnom vremenu, omogući će i druga čula, kao što su dodir i zvuk!” 

Ističe da AR naočare moraju da budu najnormalnije, kako bi taj uređaj radio celog dana i da ima mogućnost projektovanja holograma. Upravo zbog toga Zukerberg misli da ekrani više neće biti potrebni u budućnosti.

“Jednom kada budemo imali dobre AR naočare, neće nam biti potrebni ekrani. Televizori, tableti, sve može biti digitalizvano preko holograma!”- rekao je osnivač Facebook-a. Iako nije otvoreno napao Apple tokom ovog intervjua, on je to uradio pasivno-agresivno. Naime, otkrio je da zna da Apple radi na svom AR uređaju, ali je istakao da niko ne ulaže u tu tehnologiju kao Facebook. Bio je kristalno jasan da koristi samo Samsung telefone već godinama, te da je naredio ostalima u Facebook-u da se prešaltaju na Android.

Mark Zukerberg priča o sledećoj tehnologiji koja treba da pokori svet (MobIT)
Izvor: Marques Brownlee

Možda će vas zanimati


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS