• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Omiljeni sajt svih nas mijenja izgled poslije više od 10 godina - pogledajte kako sad izgleda! (VIDEO)

Autor mondo.rs

Svi posjećujemo ovaj sajt s vremena na vrijeme, neki ga čak i mijenjaju, a od sada novi izgled biće dostupan svima!

 Omiljeni sajt svih nas mijenja izgled poslije više od 10 godina - pogledajte kako sad izgleda! (VIDEO) Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Sigurno i vi preko interneta posjećujete Wikipedia sajt i on je vjerovatno jedan od prvih stajališta na kojima se informišete nakon Google pretrage.

Bez obzira na to što ga uređuju sami korisnici, Wikipedia je jedan od medija, koji ima veliki kredibilitet i za čiju tačnost odgovaraju sami korisnici.

Od kraja septembra Wikipedia uvodi novi dizajn, koji će biti aktiviran svima u etapama, odnosno dio po dio, a kompletan redizajn očekuje se do kraja 2021. godine, kad će svima biti aktivan samo Wikipedia sajt novog dizajna.

Wikipedia je onlajn već 20 godina, pa iako je njen sadržaj gotovo samo tekst sa pokojom slikom i ilustracijama, vrijeme je da se sajt prvi put u 10 godine osvježi, kako bi bio jasniji i lakši za čitanje i novim korisnicima. Dvije velike promjene tiču se pregledanja sadržaja i menija s lijeve strane, koji može da se skupi. Prva se tiče padajućeg menija, u kojem su linkovani svi podnaslovi u tekstu, na koje je moguće prelaziti bez skrolovanja. Druga promjena omogućava otvaranje većeg polja za prikaz sadržaja, jer se navigacija sajta i stranice sad mogu skupiti s lijeve strane.

Još neke promjene tiču se standardizacije logotipa, koji će na svim stranicama i člancima biti manji i iste veličine. Takođe, poboljšava se način pretrage, koji će bolje obuhvatiti i pretraživati članke i to za manje vremena.

Wikimedia Foundation, organizacija, koja održava Wikipedia sajt, objavila je u blogu da će promjene biti postepene i na dobrovoljnoj bazi u početku, da bi se do kraja sljedeće godine nova Wikipedia stranica našla pred svima i zauvijek.

Za sada imamo samo par slika redizajna, a vi pratite redovno Wikipedia sajt da biste i sami vidjeli i isprobali neke od promjena i nemojte biti lijeni - javite im kako vam se čine!

Da li podržavate Wikipedia promjene?

Pratite Mondo.ba na FacebookuInstagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS