• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apple zastrašuje svoje korisnike: Ukoliko ne kupite njihov uređaj možete umreti svakog trenutka?! (VIDEO)

Autor mondo.rs

Sporna reklama novih Apple uređaja.

 Apple zastrašuje svoje korisnike: Ukoliko ne kupite njihov uređaj možete umreti svakog trenutka?! (VIDEO) Izvor: MONDO / Apple

Nakon što je Apple predstavio Watch Series 6 i Watch SE početkom septembra, mnogi ljubitelji ovih proizvoda su bili neprijatno iznenađeni na koji način je ova kompanija prezentovala svoje uređaje.

Postavlja se pitanje da li je taktika zastrašivanja legalna kako bi se napravio profit, da li se lekovi ili uređaji za zdravlje mogu reklamirati na takav način?

Mogli ste na našem portalu da čitate o Watch Series 6 i Watch SE, koliko oni koštaju i kada izlaze. Nema sumnje da je Apple napravio dobre produkte koje vode računa o korisnicima, ipak, ostaje gorak utisak zbog načina prezentacije. U ovom senzacionalističkom dobu, gde je sve skandalozno, morbidno ili preteciozno, Apple pokušava strahom korisnika da poveća svoj kapital.

U njihovoj reklami možemo da vidimo obične ljude koji imaju razne zdravstvene probleme, a Apple-ov produkt je rešenje od kojih prosto "ozdrave" ili koji im je spasao život. Upravo tako se zove i njihova reklama "Uređaj koji me je spasao!".Tako je jedan od aktera ove reklame imao visoki krvni pritisak i hipertenziju, lečenje i sami lekovi su preskupi u Americi, što je sam istakao, zbog čega je počeo da prati svoje vreme, vežbanje i zdravlje sa Apple-ovim satom. Prošlo je 18 meseci, on nije na nikakvim lekovima i oseća se kao da je u najboljoj životnoj formi.

Drugi akter (26 godina) ove reklame je pogledao slučajno na svoj sat pošto je zavibrirao, video je da mu se ubrzava puls srca. Ubrzo se uputio u bolnicu gde mu je medicinska sestra poručila da ima akutni zastoj srca. Uz fotografiju njega i njegove porodice, verovatno kako bi se stvorio još jači efekat, on je nastavio da priča kako je zahvalan ovom uređaju i da mu je taj sat spasao život.

Apple je na ovom video snimku koji se nalazi na Youtube ugasio komentare, što nas iskreno ne čudi. Iako su ove priče najverovatnije istinite, iako je sjajno što je Apple napravio takav uređaj koji pomaže ljudima, da li je zaista neophodno da se pošalje takva poruka, da 26-godišnjak može da umre u svakom trenutku i da ga jedino može spasiti Apple-ov sat?

Apple Watch - Uređaj koji me je spasao (MobIT)
Izvor: Apple

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS