• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Budi se posrnuli proizvođač telefona: Ostavio čak i dobit, pobedio sumorna očekivanja - novi telefoni najavljeni!

Autori mondo.ba Autori Marko Čavić

Kvartalna dobit kompanije BlackBerry nadmašila očekivanja finansijskih stručnjaka!

 Budi se posrnuli proizvođač telefona: Ostavio čak i dobit, pobedio sumorna očekivanja - novi telefoni najavljeni! Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Kvartalna dobit kompanije BlackBerry, koja je najavila svoj povratak na tržite telefona, porasla je za skoro 6,0 posto, nadmašivši današnje procene na Vol Stritu, zahvaljujući rastu tražnje za Spark softverskim paketom za IT bezbednost, kao i za njenim softverom za automobile QNX.

Ukupna dobit BlackBerry kompanije u drugom kvartalu kompanijske fiskalne godine, završenoj 31. avgusta, iznosila je 259 miliona dolara, što je iznad prognoze analitičara, koji su očekivali 237,03 miliona dolara, prema IBES datoteci Refinitiva, firme za finansijske informacije.

Kad se isključe jednokratne stavke, profit kompanije iznosi 11 centi po akciji, dok su analitičari očekivali dobiti od dva centa po akciji, prenosi Rojters. Time je neto gubitak BlackBerry-ja smanjen na 23 miliona dolara ili na četiri centa po akciji, u odnosu na gubitak od 44 miliona dolara ili 10 centi po akciji godinu ranije.

Akcije kompanije, koje kotiraju na američkoj berzi, porasle su za oko 8,0 procenata.

BlackBerry će nove telefone najaviti najverovatnije krajem ove ili početkom sledeće godine. Za sada znamo da će se pojaviti makar jedan 5G model, ali i da će svi budući novi modeli biti namenjeni produktivnosti, laki za korišćenje pomoću prepoznatljive QWERTY tastature, kao i da će biti pouzdani što se internet i bezbednosti podataka tiče.

Možda će vas zanimati


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS