• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google uvodi naplatu funkcije: Od 1. oktobra plaćaćemo za uslugu koju smo navikli da koristimo džabe! (FOTO)

Autor mondo.rs

Nakon što ju je integrisao u cijeli svoj sistem aplikacija Google počinje naplatu.

 Google meet naplata Izvor: MONDO / Google

Do 30. septembra besplatno ćemo biti u prilici da koristimo Google Meet video pozive, a nakon toga počinje naplata servisa.

Besplatan period korišćenja trajao je od aprila do kraja septembra, a nakon posljednjeg dana tog mjeseca ostaje mogućnost korišćenja bez plaćanja razgovora do 60 minuta.

Iako sat vremena djeluje dugačko na školskim prenosima ili poslovnim sastancima to je obično nedovoljno, pa će korisnici za dalje trajanje video poziva morati da plate. Google nije još uvijek objavio cijene, ali The Verge spekuliše s brojkom od 25 dolara po čovjeku mjesečno, mada Google to još uvijek mora da potvrdi. Pomenuta broja se čini velikom, ali svi, koji budu plaćali za Google Meet biće obuhvaćeni i drugim Google Enterprise servisima, koji omogućavaju Google Meet pozive do 250 ljudi i striming do 100.000 gledalaca odjednom za pojedinačan nalog.

Ovo je vijest, koja će mnogima izgledati poput “OK, ne zanima me to baš tako“, ali s obzirom na to da je već u aprilu bilo preko 100 miliona korisnika Meet aplikacije jasno je da tema postaje više, nego zanimljiva za statistiku i moguću zaradu Google kompanije nakon uvođenja pretplate.

Za sada nema podataka o tome koliko će trajati ograničenje poziva nakon iskorišćenog perioda od sat vremena komunikacije. Neke druge platforme ograničavaju pozive na pola sata, 45 minuta ili sat vremena, nakon čega je opet moguće pozvati grupu putem novog linka, ali to u Google Meet slučaju ne mora da bude slučaj.

Google integrisao Meet u sve svoje servise i dostupan je već i kroz GMail aplikaciju.

Google Meet video (MobIT)
Izvor: G Suite

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS