• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Huawei objavio zamjenu za Google maps, Google search i Google docs: Sad imaju sve svoje (FOTO, VIDEO)

Autor Siniša Stanić

Petal platforma dobija tri integralne cjeline, koje sad čine kompletan Petal ekosistem.

 Huawei objavio zamjenu za Google maps, Google search i Google docs: Sad imaju sve svoje (FOTO, VIDEO) Izvor: MONDO / Marko Čavić
Kako instalirati Google i sve druge Android aplikacije na Huawei P40 telefone bez Google Play prodavnice video (MobIT)
Izvor: MONDO

Kompanija Huawei nastavlja sa svojim planom potpune separacije od Google kompanije.

Nakon što su predstavili Huawei Mate 40 seriju u kompaniji su najavili svoju dalju posvećenost jačanju i poboljšavanju Huawei Mobile Services platforme i AppGallery prodavnice.

S tim u vezi kompanija Huawei predstavila je objedinjenu Petal platformu, koja sad ima proširenu pretragu i Petal Maps, Huawei mape. Petal Maps biće dostupne putem AppGallery prodavnice prvo u BETA fazi u preko 140 zemalja svijeta. Podržana je 2D i 3D navigacija sa saobraćajnim informacijama uživo i pretragom POI tačaka - Points Of Interests. Takođe, Petal Maps biće potpuno besplatne i sve pretrage u okviru nje biće enkriptovane s kraja na kraj, za razliku od Google Maps, koje imaju uvid u to šta korisnik traži i tokom navigacije.

Petal Maps će doći s inovativnim načinima zumiranja mape, pomoću gestova iz vazduha, bez potrebe da se dodiruje telefon tokom vožnje, kao i novim sistemom upravljanja. Nove Petal Mape imaće i informacije o gradskom prevozu, navigaciju za motocikliste, pješake, bicikliste, pozivanje taksija i drugih vrsta prevoza. Gradski prevoz i neke od opcija navigacije biće dostupni prvo u velikim gradovima svijeta i onda će se širiti dalje na cijeli svijet.

Petal Search opcija dobija relevantniju pretragu, unos glasom, vizuelnu pretragu, olakšanu kupovinu i integraciju sa najvećim svjetskim sistemima za kupovinu onlajn širom svijeta, uključujući čak i Ameriku. Petal Search ostaje i primaran pretraživač aplikacija i softvera za sve HMS telefone.

Petal platforma u Incognito modu neće pamtiti nijedan podatak korisnika i neće se koristiti praćenje korisnika putem kolačića, otkrio je Huawei.

Huawei Docs je novi sistem onlajn uređivanja, obrade, slanja i čuvanja dokumenata u Huawei Cloud sistemu, uključujući DOC, XLS, PTT, PDF i 50 njihovih sličnih ekstenzija. Omogućeno je i uređivanje i kreiranje i pregled PDF dokumenata, automatsku sinhronizaciju na svim uređajima, kao i istovremenu kolaboraciju na više uređaja istovremeno više korisnika. Huawei Docs biće kompatibilan i sa Google Docs fajlovima (to nije zabranjeno, kao što nije ni kompatibilnost sa Office fajlovima) i besplatna za korišćenje kroz AppGallery u preko 100 zemalja svijeta, među kojima je i Srbija.

Huawei Maps i Huawei Docs biće uskoro dostupni u AppGallery aplikaciji na svim Huawei telefonima, dok će Petal Search biti ažuriran na svim uređajima na kojima već postoji, kao i dostupna u AppGallery butiku aplikacija.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS