• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ilon Mask tvrdi da će njegov sledeći proizvod biti "ubistven"

Autor Siniša Stanić

Pravi ih kompanija Tesla.

 Ilon Mask tvrdi da će njegov sledeći proizvod biti "ubistven" Izvor: Mondo / The Neumann Family / Marques Brownlee

Jedan od najpoznatijih i najvažnijih ljudi u svetu tehnoligije je Ilon Mask, a upravo on tvrdi da će sledeći proizvod kompanije Tesla biti jedan od najvažnijih!

To neće biti električni automobili kao što smo navikli, već su to solarni krovovi.

Kada pogledate okolo kroz vaš komšiluk u budućnosti, jednu deceniju od sad, šta želite da vidite? Koji proizvod će učiniti vaš život boljim? Kakvu budućnost želite? Ja mislim da budućnost gde imamo prelepe krovove koji generišu energiju, a koji su čvrsti, otporni i u svakom pogledu bolji od običnih krovova i koje imaju energiju, to je budućnost koju želim. Solar Roof je ubistveni proizvod (killer product). To će vam biti svima očigledno naredne godine!“ – rekao je Ilon Mask, prenosi Electrek.

Tesla je 2016. godine počela sa proizvodnjom solarnih krovova, ali tek sada je dobila pažnju javnosti. Kompanije kao što su Weddle i Sons Roofing su se oglasili da im je potrebno četiri dana da instaliraju ove crepove, dok Mask tvrdi da je potrebno svega dva dana.U trećem kvartalu ove godine su ostvarili značajnu zaradu od ovih krovova, u prilog tome ide i što su smanjili cenu, a Mask je 2019. godine istakao da je za solarni krov potrebno izdvojiti oko 34 hiljade dolara.

Izvor: MONDO / Tesla

Solarni krovovi kompanije Tesla nemaju konkurenciju u Sjedinjenim Američkim Državama, iako postoje kompanije koje se bave ovakvim crepovima, oni nemaju taj V3 model kao što ima Tesla. Trenutno su ovi solarni krovovi dostupni samo za američko tržište, dok će uskoro biti dostupni i u Kanadi, a Mask je najavio da će ovi proizvodi stići i u Evropu. Nema sumnje da smanjuju račune i štede energiju.

Kako izgledaju solarni krovovi (MobIT)
Izvor: Austin Flack

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS