• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo u nastavku slomilo otpor "žilavog" Igmana: Drugi trijumf Emira Obuće na klupi "bordo" tima (FOTO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Zanimljiv duel odigran je na "Bilinom polju" u Zenici, a pobjedu je na kraju slavio tim iz Sarajeva.

 Sarajevo pobijedilo Igman 3:1 Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Sarajevo i Igman na "Bilinom polju" u Zenici odigrali su meč 16. kola m:tel Premijer lige BiH, a tim Emira Obuće slavio je 3:1 (1:1), iako su gosti iz Konjica pružili žestok otpor favorizovanom "bordo" timu.

Uspjeli su jednom da se vrate iz "minusa", ali su domaći dodali gas u posljednjih pola sata i stigli do zasluženog trijumfa, drugog od dolaska Obuće na klupu mjesto Feđe Dudića.

SARAJEVO - IGMAN 3:1 (1:1)
/Čataković 13, Džafić 64, Mustafić 90+3 - Alagić 42/

U 7. minutu Varešanović je propustio idealnu priliku da dovede Sarajevo u vođstvo. Primio je odličan pas od Suljića, ali je u situaciji jedan na jedan sa golmanom Ćemanom šutirao pored gola.

Ipak, samo šest minuta kasnije stiglo je vođstvo "bordo" tima. Iako su i gosti krenuli ofanzivno, pokazavši želju da se nadigravaju, odbrana im je grubo pogriješila u 13. minutu. Lopta je stigla do Čatakovića, koji se odlično snašao i matirao loše postavljenog golmana Konjičana.

Drugu utakmicu zaredom napadač Sarajlija upisao se u strijelce. Prošlog vikenda donio je trijumf svom timu na gostovanju Posušju, a sada pokrenuo svoj tim na putu ka novom trijumfu.

Najbolji strijelac Igmana Ramić mogao je u 35. minutu pogoditi za izjednačenje, međutim Šahinović je bio na mjestu i odbranio dobar šut napadača gostiju. Ipak, zasluženo izjednačenje stiglo je u 42. minutu, kada je lijep gol postigao Alagić.

Imali su gosti problema sa povredama. Prvo se na zagrijavanju povijedio Drljević i nije mogao početi meč, da bi u finišu prvog poluvremena Konjičani ostali i bez Jakupovića. Ipak, i tako oslabljeni imaju povoljan rezultat na teškom gostovanju.

Nije bilo mnogo uzbuđenja u prvoj polovini drugog poluvremena, a onda je sarajevski tim drugi put na meču stigao do vođstva.

Čataković je bio ključni igrač Sarajlija. Nakon gola u prvom poluvremenu, u 64. minutu odlično je proigrao Džafića, koji je šutirao u padu i matirao protivničkog golmana.

Bilo je Sarajevo bliže postizanju novog gola, nego Igman izjednačenju. Još jednom je opasno Čataković zaprijetio Ćemanu. Ipak, ovaj put, u 75. minutu, golman Igmana bio je na pravom mjestu i odbranio šut raspoloženog ofanzivca Sarajeva.

Tek u posljednjih desetak minuta gosti iz Konjica krenuli su na sve ili ništa. Međutim, nisu uspjeli da naprave probleme domaćinu i drugi put se vrate u meč. Naprotiv, primili su i treći gol u sudijskoj nadoknadi. Strijelac za konačnih 3:1 bio je Mustafić.

SARAJEVO: Šahinović, Trako, Mulalić (64. Musa), Čataković (83. Ramić), Đokanović, Varešanović, Tomašević, Džafić (72. Salčin), Avramovski (83. Ahmetović), Drobarov, Suljić. Trener: Emir Obuća.

IGMAN: Ćeman, Duraković, Velić, Hrelja, Hebibović, Bodul, Alić, Alagić, Mahmić, Jakupović (38. Kašić), Ramić. Trener: Adnan Elezović.

M:TEL PREMIJER LIGA BIH - 16. KOLO:

Sarajevo - Igman 3:1 (1:1)
/Čataković 13, Džafić 64, Mustafić 90+3 - Alagić 42/

Široki Brijeg - Zrinjski 1:1 (0:0)
/Mašić 67 - Jakovljević 73/

Odigrano u subotu:

Velež - Leotar 1:0 (0:0)
/Pantelić 65/

Sloga Meridian - Posušje 0:1 (0:0)
/Boban 88/

Borac - Sloboda 3:1 (2:0)
/Kulašin 1, Andrić 35, Mrkaić 80 - Koamzec 82/

Ponedjeljak:

Tuzla siti - Željezničar (14.00)

Standings provided by SofaScore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC