• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog "Kosovo je Srbija" Amir Rahmani tražio prekid u Plzenju: Nije ga dobio

Autor mondo.rs

Albanci tražili od sudije da bez borbe prođu na EURO. Optužili Čehe za rasizam zbog srpskih zastava i skandiranja "Kosovo je Srbija".

Selekcija nepriznate države Kosovo vodila je u Plzenju i bila na dobrom putu da obezbijedi učešće na Evropskom prvenstvu naredne godine. Česi su, ipak, uspjeli da preokrenu i da "ovjere" EURO pred svojim navijačima (2:1).

Bilo je uzbudljivo na tribinama dok je trajao okršaj na terenu. Češki navijači dočekali su goste iz južne srpske pokrajne vrlo neprijateljski, ističući na svakom koraku da ne priznaju njihovu lažnu državu i da podršku daju Srbiji.

Možda će vas zanimati

Tako je bilo na ulicama, ali i na Dosan areni kada je počelo intoniranje himne tzv. Kosova. Isticanje srpskih zastava i transparenata "Kosovo je Srbija" moglo se vidjeti još nekoliko puta dokom dvoboja.

Fudbaler Kjeva Amir Rahmani pokušao je čak da utiče na sudiju Đanluku Rokija da prekine duel u Plzenju, ali nije uspio.

"Insistirao sam kod sudije Đanluke Rokija da obrati pažnju na rasističke povike. Rekao mi je da ne razumije šta skandiraju, na šta sam uzvratio da ja razumijem. Pričali smo na italijanskom i rekao mi je da će prekinuti sljedeći put, ali nije to učinio", rekao je nesrećni Rahmani.

Zanimljiva je bila i izjava Arijaneta Murićija, koji nije razumio šta Česi skandiraju, ali ih je, ipak, optužio za rasizam.

"Češki navijači su me rasistički vrijeđali. Nisam čuo ništa što su rekli, reagovao sam kao profesionalac", pomiješao je pojmove golman tzv. Kosova.

U samom gradu policija je imala pune ruke posla. U nekolliko navrata morala je da interveniše zbog napada čeških navijača na goste. Međutim, mediji javljaju i da je grupa od oko 600 Albanaca takođe pokušala da izazove incidente, što im je prije mesec dana, kada su se dvije reprezentacije sastale u Prištini, pošlo za rukom.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC