• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GOTOV JE PRELAZNI ROK U NBA LIGI: Jokić ostao bez još jednog saigrača - BOMBE odjekivale do posljednje sekunde!

Autor Dragan Šutvić

Završen je rok za trejdove i sada je definitivno sa kakvim će timom Nikola Jokić napasti NBA titulu.

 svi trejdovi nba lige Izvor: Profimedia

Kakav kraj "prelaznog roka" u NBA ligi! Nikola Jokić dobio je novog saigrača direktno iz Los Anđeles Lejkersa, a dobio je i paklenu konkurenciju na Zapadnoj konferenciji. U proteklih nekoliko dana u Jokićev dio lige stigli su Kevin Durent (Finiks Sans), Kajri Irving (Dalas Maveriks), dok su Lejkersi doveli čak petoricu igrača - Dianđelo Rasel stigao je iz Minesote, Mo Bamba iz Orlanda, Rui Hačimura iz Vašingtona, Džared Vanderbilt iz Jute, kao i Malik Bizli.

Možda će vas zanimati

Udahnite, pa nastavljamo dalje, uz informaciju da je u posljednjih pola sata prelaznog roka napravljena još jedna promjena u Denveru, odakle je ljubimac navijača, plejmejker Bouns Hajland (21) otišao u Kliperse. Danima se očekivao takav potez Nagetsa, saigrači i navijači su isticali da bi voljeli da 26. "pik" sa NBA drafta 2021. ostane u timu, ali to se nije dogodilo. "Zauvijek ću vas voljeti, hvala vam na svemu. Koliko ste mi samo ljubavi pokazivali...". napisao je Hajland u oproštajnoj poruci prije selidbe u El-Ej, gdje će biti mnogo promjena ovih dana.

Sada više nema dileme da će Nikola Jokić kao apsolutni lider pokušati da napravi iskorak u plej-ofu i da prvi put uđe u finale Zapadne konferencije a što da ne i da napadne titulu? Očekuje se da mu najveću podršku kao i do sada pruže plejmejker Džamal Marej, krilni centar Eron Gordon i krilo Majkl Porter Džunior. Sa takvim osnovom i uz rezerviste Vlatka Čančara, Kentavijus Kaldvel-Poupa i ostatak tima Majkla Melouna, ostaje nada da će Nikola biti konstantno dobar kao i uvijek i da će ostali moći da ga prate. A ako se to dogodi, Nagetsi bi zaista mogli sve - iako su posljednjeg dana za trejdove dobili samo rezervistu koji će odmarati Jokića.

Kada smo već kod najboljeg igrača lige, njegov prethodnik i bivši MVP Rasel Vestbruk prešao je iz Lejkersa u Jutu, pouzdani plejmejker Majkl Konli otišao u Minesotu, gdje će ponovo igrati sa Rudijem Goberom - kao kada su u tandemu bili "džezeri". Kao što je Minesota okupila staro društvo iz Solte Lejk Sitija da pomogne Karl-Entoni Taunsu, tako su u Bruklinu odlučili da što prije "resetuju" ekipu poslije propalog projekta "Super-tima". U svlačionici u kojoj su nekad bili Džejms Harden, Durent i Irving od ovog četvrtka neće biti niko od njih, već samo Ben Simons, koji je praktično otjeran iz Filadelfije prošle godine.

Takođe, bez posla u NBA je ostao bivši MVP ABA lige Goga Bitadze pošto ga je otpustila Indijana, dok je posluhe tri godine u Finiksu Dario Šarić završio u Oklahomi gdhe je trejdovan zajedno sa "pikom" druge runde NBA drafta, a očekuje se da ga Tanderi uskoro otpuste.

Još dugo će se analizirati i popisivati šta je sve urađeno prije isteka roka za trejdove, ali činjenica je da Zapadna konferencija ima toliko talenta u svojim timovima da sva ta imena jedna kraj drugog izgledaju nevjerovatno: Lebron Džejms, Entoni Dejvis, Kevin Durent, Devin Buker, Kris Pol, Nikola Jokić, Dža Morent, Luka Dončić, Kajri Irving, Stef Kari, Kavai Lenard, Pol Džordž, Zajon Vilijamson, Damijan Lilard, Šaj Gildžs Aleksander...

Svi oni su u Zapadnoj konferenciji, a u njoj je i najbolji Nikola Jokić i Denver, koji je lider tabele sa skorom 38-17, ispred Memfisa koji ima 33-21, Sakramenta 31-23, Dalasa 30-26...

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC