• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HRVAT ODUŠEVLJEN PARTIZANOM I NAVIJAČIMA! Željkov portret, Bodirogine riječi i energija - vidio je najluđu atmosferu!

Autor Dragan Šutvić

Posjetio je Beograd kako bi pratio meč Partizana i Reala, a prepun utisaka napustio je Arenu.

 hrvatski novinar oduševljen navijačima partizana  Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Evropa priča o Partizanu, navijačima crno-bijelih i atmosferi u Beogradskoj areni! Spektakularan meč protiv Real Madrida u četvrtfinalu Evrolige privukao je više pažnje nego bilo koja druga košarkaška utakmica u ovoj sezoni, a među onima koji su željeli da uživo vide kako to izgleda bili su i brojni novinari sa različitih krajeva kontinenta. Među njima i novinar hrvatskog sajta Index, Stjepan Mati.

U kolumni koju je napisao nakon odgledanog meča u Beogradu Stjepan nije mogao ni za trenutak da sakrije oduševljenje svime što je doživio. Od razgovora sa Dejanom Bodirogom prije meča, preko zvižduka na zagrijavanju, do meča koji je bio spektakularan, na hrvatskog novinara je sve ostavilo prejak utisak!

Sve je počelo razgovorom sa Bodirogom, dan pred utakmicu Partizana i Real Madrida. "U toj atmosferi kad izađeš kao gost na parket, gubiš deset razlike. Na tebi je da nadoknadiš, a pitanje je da li možeš. Strašno je teško", rekao je Bodiroga Stjepanu u razgovoru obavljenom u utorak uveče. Madriđani su uspjeli, protiv oslabljenog Partizana, ali... Moraće to da urade još jednom i pitanje je da li imaju snage da još jednom "prežive pakao". 

"Buka uoči starta utakmice zaglušujuća je do granice boli. Iza jednog koša ogroman je portret velikog Željka Obradovića uz njegovu izjavu 'Idemo tamo gdje treba da završimo'. Autor teksta sjedio je u 'Skaj boks' loži za koju karta košta 300 eura i koja se kupuje na upit. Svi, od prvog do zadnjeg u hali, u glas su pevali Partizanovu himnu prije utakmice, a u trenutku podbacivanja atmosfera je na vrhuncu. Energija koju Obradovićeva ekipa u tom trenutku crpi s tribina je nevjerovatna i Real uopšte ne zna odakle 'crno-bijeli' udaraju. I nije u tom trenutku zaista važno jeste li iz Zagreba, Splita ili Sarajeva niti za koga navijate. Kao što ni košarkaškim fanovima u Zagrebu, Splitu ili Sarajevu nije bitno odakle je Željko Obradović kad ga dočekaju aplauzom u svojim dvoranama", između ostalog je u svojoj kolumni napisao Mati.

"Ne znam hoće li Partizan pobijediti treću utakmicu, ali znam da će igrati na F4", rekao je prvi čovjek Evrolige Dejan Bodiroga hrvatskom novinaru pred treći meč u seriji. Četvrti susret i druga meč lopta za Partizan na programu su u četvrtak, a put u Kaunas može da se "ovjeri" trijumfom nad španskim timom.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vaske

Bodiroga veliki ser..a

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC