• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danilović o otkazima u reprezentaciji Srbije: Pitaš ga kako je, kaže "reći će ti agent"!

Autor Dragan Šutvić

Predrag Danilović govorio o najvećem problemu srpske košarke.

 Predrag Danilović o otkazima u reprezentaciji Srbije  Izvor: YouTube/Neuspjeh prvaka/Screenshot

Predsjednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Predrag Danilović gostovao je u emisiji "(Ne)uspjeh prvaka" na "TV Arena sport" i tom prilikom se dotakao brojnih zanimljivosti iz igračkih dana, perioda u Partizanu, ali i o trenutnom stanju u košarci, prije svega s osvrtom na to da nove generacije drugačije gledaju na reprezentaciju.

Tokom devedesetih, kada je Danilović bio jedan od nosilaca jugoslovenske reprezentacije i sa njom redovno osvajao medalje, rijetko kada se dešavalo da košarkaši "preskoče" veliko takmičenje zbog umora ili nekog drugog faktora. Ipak, danas je to postalo gotovo uobičajena stvar koja posebno smeta navijačima, tako da su "orlovi" bez pola tima nastupili na prethodnom Mundobasketu i opet zauzeli drugo mjesto.

Između ostalog, turnir su propustili najbolji košarkaši Srbije Nikola Jokić i Vasilije Micić, o čemu je govorio i Danilović:

"Srbija je košarkaška nacija, a jedan vrlo zanimljiv podatak jeste da kada košarkaška reprezentacija osvoji nešto, najveći broj klinaca počne da trenira košarku. To šta ja mislim zašto neko dolazi ili ne dolazi na okupljanja, bolje je da ne govorim. Vremena su se promijenila. Igrači ne razmišljaju svojim glavama, nego kada ih pitaš 'Kako si?', on kaže: 'Reći će ti moj menadžer kako sam", kazao je bez imalo uvijanja Predrag Danilović i dodao:

"Ne kapiraju da menadžeri rade za njih, a ne oni za menadžere. Najpozitivniji primjer u odnosu prema reprezentaciji za mene je Luka Dončić, a prije njega Dirk Novicki koji je do posljednjeg dana igrao za njemačku reprezentaciju", naglasio je predsjednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS).

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

A ti si u NBA otišao bez agenta i nešta si se pitao o svojoj kraijeri?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC