• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP BiH: Drama u "Boriku" pripala Borcu m:tel! Čista desetka Nedima Hadžića za plasman u finale!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Borac m:tel je savladao Gračanicu u dramatičnom meču 29:26 (14:14) i izborio finale Kupa Bosne i Hercegovine.

 Rk Borac RK Gračanica polufinale Kup BiH Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Rukometaši Borca i Leotara finalisti su ovogodišnjeg Kupa Bosne i Hercegovine!

Trebinjski tim je u prvoj polufinalnoj utakmici nadigrao Konjuh iz Živinica 30:27 (15:13) i osigurao plasman u finale, gdje će igrati protiv banjalučkog Borca m:tel, koji je poslije drame u "Boriku" stigao do prilike da se bori za osmi trofej u ovom takmičenju.

BORAC - GRAČANICA 29:26 (14:14)

Najveći doprinos na subotnjem meču u Banjaluci, dali su Nedim Hadžić sa 10 postignutih golova, golman Nebojša Grahovac sa 11 odbrana uz dva pogotka, ali i Vladislav Zalevski, koji je kad se lomila utakmica, bio strelac dva ključna pogotka od ukupno pet. Ne smijemo zaboraviti ni drugog golmana Banjalučana Slađana Subotića, koji je u drugom poluvremenu skinuo četiri ključne lopte Gračanlija i omogućio svom timu da se odlijepi na tri razlike, što je bilo dovoljno za finale.

Na drugoj strani, prvo ime meča kod Gračanice bio je Dino Hamidović sa sedam pogodaka.

Bio je ovo i svojevrstan duel dvojice selektora BiH - aktuelnog Damira Doborca i njegovog prethodnika Irfana Smajlagića, koji je na kraju pripao bivšem kormilaru "zmajeva".

No krenimo redom...

U prvih 30 minuta utakmice viđena je prilično izjednačena borba u kojoj nijedan tim nije uspio da stekne neku osjetniju prednost. Borac je golom Ognjena Kalamande u 20. minutu došao do "plus dva", ali su se gosti ekspresno vratili i stigli do izjednačenja 11:11.

Potom se igralo uglavnom gol za gol, da bi u finišu golman crveno-plavih Nebojša Grahovac postigao gol za novo vođstvo od dva razlike (14:12). Ipak, izabranici Damira Doborca, koji je i aktuelni selektor BiH, uspjeli su ponovo da poravnaju rezultat s kojim se otišlo na odmor (14:14).

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Bolje su početkom nastavka zaigrali rukometaši Gračanice, koji su u uvodnih pet minuta stigli do vođstva od dva razlike (15:17), a prednost su sačuvali sve do 43. minuta kada je nakon odbrane Slađana Subotića u narednom napadu Nedim Hadžić iz sedmerca vratio meč u "egal" (20:20).

Subotić sa novom odbranom, a potom i cepelin "borčevaca" koji je završio Hadžić, osigurali su poslije dugo vremena novo vođstvo Banjalučanima, koji su potom propustili priliku da odu na "plus dva", pa je Gračanica ponovo vratila rezultat na početak (21:21).

Na devet minuta prije kraja, Borac m:tel je opet vratio dva razlike nakon novog sedmerca Hadžića, da bi poslije kontranapada Arsenija Bubića, crveno-plavi otišli na "plus tri" (25:22), pa je trener Doborac bio primoran da pozove minut odmora.

Gračanlije je u igru vratio Dino Hamidović smanjivši na samo gol minusa na pet minuta prije kraja.

Amir Muhović je potom "iščupao" jednu ničiju loptu i pogodio mrežu gostiju, gosti ponovo uspjeli da smanje, da bi Hadžić svojim jubilarnim 10. golom ponovo odveo Borac m:tel na "plus dva" na dva minuta prije kraja.

Banjalučani su imali igrača manje posljednjih 120 sekundi, međutim, promašio je Hamidović zicer, a kad je Vladislav Zalevski pogodio za "plus tri", slavlje u "Boriku" moglo je da počne (28:25)...

Ranije danas, trebinjski tim je ostvario pobjedu nad ekipom iz Živinica i došao u priliku da se u nedjelju bori za trofej u Kupu BiH. Finale se igra u 20.30 časova a direktan prenos je na TV Arena Sport.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC