• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sloboda s novim trenerom počela pripreme: Kadić zamijenio Mašića

Autor mondo.ba/Fena

Davor Kadić novi je trener rukometaša tuzlanske Slobode, saopšteno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare tuzlanskog kluba.

 Davor Kadić trener RK Sloboda Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Kadić će na klupi naslijediti Nedžada Mašića, koji je ekipu vodio 12 utakmica i ostvario je sedam pobjeda, od kojih dvije u Kupu BiH, jedan remi i četiri poraza.

Iako su bolje rezultate od Slobode u ovom periodu imala samo četiri premijerligaša, uprava kluba se odlučila za raskid saradnje s Mašićem.

Možda će vas zanimati

"Nismo zadovoljni njegovim radom, a posebno kada je riječ o uvođenju u trenažni proces i u ekipu igrača iz omladinskog pogona. Najmanje deset puta smo ga opominjali na tu obavezu, a on se oglušio. Nestalo je komunikacije s upravom, čak je otežana i u svlačionici. Normalno, mi finansiramo ekipu i imamo pravo tražiti bolja rješenja", izjavio je potpredsjednik kluba Damir Bećirović.

Kadić je rekao da mu je čast i ponos biti trener ekipe kao što je Sloboda. U početku će biti trener - igrač dok uprava na njegovoj poziciji, lijevog krila, ne nađe adekvatnu zamjenu.

"Drago mi je što ću igračku karijeru završiti u klubu u kojem je počela. Pokušaću u radu s ekipom uvesti neke nove metodike, da igramo moderan rukomet, a od igrača ću tražiti mnogo ozbiljniji pristup treninzima i utakmicama".

Direktor kluba, Mirza Bulić, rekao je da su raskinuli ugovor i sa Daliborom Manjićem, a novi trener će sagledati potrebe i reći na kojim pozicijama u ekipi će trebati pojačanja.

"Naši ciljevi ostaju isti, a to je što bolji plasman ekipe u prvenstvu i plasman na fajnal-for Kupa BiH, te da preko tog takmičenja pokušamo ući u Evropu. Takođe, imamo sjajnu generaciju mladih igrača, oni su naša budućnost i moramo ih uvoditi u prvu ekipu", rekao je Bulić.

U stručnom štabu, osim Kadića, radiće Nedim Đug, s golmanima Damir Cipurković, te fizioterapeut Mirza Ovčina.

Novi kapiten ekipe je Emir Suhonjić koji je, ujedno, pridodat kao stručna podrška treneru u Školi rukometa, Edinu Mujiću.

Trener Kadić je još napomenuo da će se treninzi u pripremnom periodu odvijati na izletištu Ilinčica, te u dvorani Mejdan. Dogovorena su četiri kontrolna susreta: 15. januara u Vinkovcima protiv Spačve, 18. januara u Tuzli protiv Gračanice, Osijek će gostovati u Mejdanu 25. januara, a posljednja provjera bit će 28. januara u gostima s Gračanicom.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC