• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šuman pred istorijski EURO 2020: BiH je spremna, imamo i glavu i rep!

Autor mondo.ba

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okončala je i drugi dio priprema za Evropsko prvenstvo, koji za tri dana počinje u Norveškoj, Austriji i Švedskoj.

 Bilal Šuman pred Evropsko prvenstvo 2020 Izvor: MONDO/Samir Cacan

Najbolji rukometaši BiH drugi dio priprema obavili su u Hrvatskoj, gdje su odigrali i dva kontrolna susreta protiv domaćina, te protiv Katara. Od azijske selekcije, "zmajevi" su poraženi sa 27:30, dok je u duelu sa Hrvatskom bilo neriješeno rezultatom 33:33.

Selektor BiH Bilal Šuman zadovoljan je odrađenim poslom i vjeruje da je BiH spremna za svoj istorijski nastup na EURO 2020.

Možda će vas zanimati

"Momci su odlično odradili posao. Stvarno sam zadovoljan njihovim odnosom prema onom što smo im zadali. Bilo je i naporno, ali sve su radili bez pogovora i iskreno vjerujem da spremni dočekujemo početak EP", rekao je Šuman i dodao da je BiH imala kvalitetne provjere protiv Katara i Hrvatske.

"To su dva jaka rivala. O Hrvatskoj ne treba trošiti riječi, bez obzira kako je odigrala samo ime Hrvatske u svijetu rukometu je veliko. Mi smo uspjeli izvući remi, čak i onda kada su svi pomislili da nam se bliži poraz nismo posustali i drago mi je da smo pokazali karakter. Mene raduje da smo bili odgovorni i da smo u igri imali i glavu i rep. Ostaje žal za boljom završnicom meča protiv Katara, ali sve u svemu možemo itekako biti zadovoljni i spremni ćemo putovati u Norvešku", izjavio je Šuman.

Na kraju se selektor BiH zahvalio i domaćinu Rukometnom savezu Hrvatske.

"Imali smo odlične uslove u Hrvatskoj. HRS se potrudio da imamo iste uslove ovdje, kao što je imala njihova reprezentacija i ne znam na koji način da im se zahvalimo. Još jednom veliko hvala gospodinu Zoranu Gopcu i kompletnom Hrvatskom rukometnom savezu, jer su nam u mnogome pomogli u svakom smislu", zaklkjučio je Šuman, a prenio sajt Rukometnog saveza BiH.

Najbolji rukometaši BiH u utorak putuju u Zagreb, odakle će u srijedu ujutro letjeti za Trondhajm preko Frankfurta i Osla.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC