• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je 460 evra puno za najsigurniji smartfon?

Autor mondo.rs

BlackPhone koji smo posle brojnih peripetija na premijeri uspeli makar da dotaknemo stigao je u prodaju.

 Da li je 460 evra puno za najsigurniji smartfon? Izvor: Marko Čavić/MONDO portal.

Kupci, koji su rezervisali svoj BlackPhone ranije, u toku perioda onlajn naručivanja, dobiće 30. juna crne kutije, iz kojih će izvaditi, prema tvrdnji proizvođača, najsigurniji pametni telefon na svetu.

BlackPhone smo imali priliku da detaljno upoznamo u februaru, na MWC 2014 sajmu, u Barseloni. Osim što nisu imali materijal za novinare, a ni potpuno završen uređaj, tvorci BlackPhona napravili su od svog telefona "čudo" između ostalog i zbog toga što je fotografisanje bilo dozvoljeno "samo iz ruke" jednog od njegovih kreatora. Ipak, uspeli smo da ga izvučemo makar toliko, da ga slikamo samog, bez ruku njegovog "gospodina". Na kraju smo uspeli i da ga uzmemo u ruke, iako se to ekipi na minijaturnom BlackPhone štandu nije baš svidelo. Da li zbog nedostatka para za promociju ili baš s namerom da prave "frku" oko BlackPhona, doći do njega nije bilo baš lako...

Blackphone je zasnovan na Android operativnom sistemu, ali mu je dodata PrivateOS nadogradnja, koja ga čini bezbednim za komunikaciju. Na njegovom razvoju radili su mnogobrojni programeri, kriptografi, stručnjaci za bezbednost i eksperti za zaštitu privatnosti iz celog sveta. Kompanije Silent Circle i Geeksphone tvrde da je to jedini telefon koji vam omogućava da u potpunosti kontrolišete svoju privatnost i zaštite se od svega onoga što bi moglo da je ugrozi. Ovakav smartfon ima mogućnost pozivanja i prijema poziva, razmene poruka, video četovanja, preuzimanja i slanja fajlova bez skladištenja bilo koje informacije na samom telefonu i korišćenje sigurne VPN konekcije.

Prema rečima ekipe koja stoji iza BlackPhona, telefon je dizajnerski američko-evropska produkcija, proizvodie se u "Aziji", nisu hteli da kažu u Kini, a na istom mestu (u Aziji) se i sklapa.

Cena uređaja sa porezom i taksama je 630 dolara, odnosno 460 evra i može se naručiti i iz Srbije i to putem ovog sajta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS