• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apple predstavio sat: Apple Watch

Autor mondo.rs

Ne, ne zove se iWatch, to je Apple Watch!

Tim Kuk je nakon najave iPhone 6 i iPhone 6 Plus telefona najavio i Apple Watch!

Četvrtasto telo, zaobljene ivice, kružan meni i vrlo kvalitetni materijali, uključujući čelik, metal, kožu i safirno staklo odlike su novog i prvog Apple Watch sata. U prodaji će biti veliki broj modela, uključujući sportsku ediciju i različite boje narukvicq i pozlaćeno kućište sa 18 karata.

Publika je nakon najave potpuno pala u trans, a Tim Kuk je doživeo prve prave stojeće ovacije! Izgleda da masa u sali, oko 2.000 ljudi baš voli dodatne gedžete, poput pametnih satova...

Direktor Apple kompanije naziva Apple Watch "ultimativnim priborom za zdravlje i fitnes" koji nudi nove opcije za komunikaciju sa zgloba korisnika. Osim što je to "satna" verzija iPod muzičkog i video plejera, ima i mogućnost "digitalne krune", kako se opcija zumiranja i umanjenja prikaza na satu zove. To je i jedna od njegovih karakteristika drugačijih u odnosu na konkurentske modele.

Apple Watch ima tačkasti dizajn menija, kroz koji se navigira putem Siri integracije, a sat se uključuje, odnosno njegov displej kada podignete ruku. Tu su i podrška za svajp pokrete preko displeja osetljivog na dodir, animacije, upravljanje pisanjem, kao i safirno staklo koje je prilagođeno da razlikuje dodir od pritiska i tako su i koncipirane opcije sata.

Sat je dobio taptički endžin, kako ga naziva Apple, kao i Led diodu, koja očitava puls, ima GPS sistem i omogućava navigaciju od skretanja do skretanja, zvučnik (spikerfon) i elektroniku koja je otporna na vodu. Novost je i MagSafe bežično punjenje i animacije časovnika, koje uključuju i lik Mikija Mausa.

U početku sat će dolaziti sa šest različitih narukvica, od kože, gume i metala, a vremenom će se ponuda proširivati, kako iz Appla, tako i od podržanih partnera. Da bi radio korisnik Apple Watch sata mora imati iPhone, ali sat ima svoj jedinstveni sistem i može se nositi i kao običan ručni časovnik, iako mu to, naravno, nije prevashodna namena.

Bez reči o povezivanju, Wi-Fi, Bluetooth, 3G ili 4G konkcijama, ali sat može da pošalje otkucaj srca drugom Apple Watch satu koji će vibrirati u istom ritmu. Takođe, komunikacija jednostavnim skicama, umesto porukama i animirani smajliji i emotikoni su, takođe podržani. Sat će imati svoju prodavnicu aplikacija i već je dostupan WatchKit za razvoj novih.

Za razliku od konkurenata Apple Watch imaće voki-toki opciju i mogućnost kontrolisanja Apple proizvoda sa udaljenosti, recimo Apple TV-a. Ipak, ima i funkciju poput Gear S i SmartWatch satova - kontrolisanje kamere preko svog displeja. Podržani modeli sa kojima će Apple Watch raditi su iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S, iPhone 6 i iPhone 6 Plus.

Cena sata je od 349 dolara u zavisnosti od modela i u prodaju stiže početkom 2015. godine.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS