Pogledajte kako su se tehnike pravljenja pice menjale kroz istoriju!
Retki su ljudi koji ne vole čari pečene testenine sa paradajzom, kačkavaljem, šunkom, maslinama...
Još od 500. godine pre nove ere, ljudi sa Mediterana i Srednje Istoka, mešali su testeninu sa urmama, sirom, uljem i začinima.
2.000 godina kasnije, siromašni grčki doseljenici u Napulju su "ravne hlebove" jeli sa paradajzom, sirom, uljem i lukom, što je dovelo do toga da već krajem 1700. godina u Napulju pica bude servirana kao kompletno jelo sa svim sastojcima spojenim.
Nije ni čudo da je upravo u tom italijanskom gradu otvorena i prva picerija na svetu 1830. godine pod nazivom "Antica pizzerica port'alba".
Da li ste znali da je pica "Margarita" dobila ime po italijanskoj kraljici Margariti, koja je pri poseti Napulju probala ovu picu i oduševila se!
Pogledajte u videu koji su originalni sastojci prvih pica i kako je njihova evolucija "tekla" u Americi!