Kuva vam se, ali nemate vremena za komplikovan recepte? Ovo je onda jelo za vas.
Čili (sa pasuljem) možda zvuči kao jelo za koje koje vam je potreban veliki trud da bi ispalo ukusno. U tom slučaju će vas iznenaditi da čili sa tri jednostavna sastojka može biti "prste da poližeš". Provjereno!
Sastojci:
500 grama mljevenog mesa (po izboru)
dvije konzerve crvenog pasulja
jedan litar paradajz sosa za kuvanje
Način pripreme:
Izdinstajte mljeveno meso u dubokom tiganju ili šerpi (potrebno je da bude dovoljno velika da poslije stane pasulji paradajz sos). Ubacite so i biber po želji.
Kada je meso gotovo, u posudu sipajte paradajz sos i miješajte nekih 10-15 minuta. Ukoliko želite da čili bude ljut, ubacite jednu ljutu papričicu. Za umjerenu ljutinu, isjecite je na pola, a za ljubitelje "bljuvanje vatre", isjeckajte je na sitnije komade kako bi pustila što više ljutine.
Sos je krenuo da "krčka"? Dospite dvije konzerve crvenog pasulja, promiješajte još nekih pet minuta i gotovo!
Ova količina je za četiri do pet osoba, a da bi sos bio gušći kupite pasirani paradajz sos za kuvanje ili ubacite u smjesu dok se kuva kašiku brašna (dobro promiješajte) - to će definitivno pomoći.
Prijatno!