• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stari Windows na novom hardveru neće biti podržan

Autor mondo.rs

Kompanija je saopštila da starije verzije ovog operativnog sistema neće biti podržane na novom hardveru.

Microsoft je pre nekoliko dana objavio informaciju da stare verzije Windows operativnog sistema neće biti podržane na novom hardveru, što se neće dopasti mnogima, naročito biznis korisnicima. Ovo je još jedan u nizu od pokušaja da se Windows 10 nađe na što većem broju uređaja.

Kompanija je ponosna činjenicom da se novi operativni sistem već nalazi na preko 200 miliona aktivnih uređaja. Neki će možda reći da su poslednji pokušaji kompanije agresivniji, ali to je ne sprečava da nastavi sa promocijom novog operativnog sistema. Jednostavno, Microsoft neće morati još dugo da obraća pažnju na stare verzije.

I dok prelazak sa starog hardvera i softvera na novi „običnim“ korisnicima ne predstavlja preveliki problem, biznim korisnicima se ovo neće preterano dopasti. Proces prelaska, kada su oni u pitanju može da potraje čak nekoliko godina, Microsoft svakako nije toliko strpljiv. Kompanija je promenila minimalnu konfiguraciju koja je potrebna za pokretanje starijih verzija operativnog sistema.

Windows 7 i Windows 8.1 će i dalje dobijati ažuriranja do 14. januara 2020. i 23. januara 2023. dok će Microsoft pružiti pomoć pri prelasku na Windows 10 kreiranjem liste uređaja koje će podržavati do 17. jula 2017. godine. Reč je o uređajima koji koriste Windows 7 i Windows 8.1, piše Neowin.

Promene možda i nisu uobičajne kada je Microsoft u pitanju, ali predstavljaju kompanijine napore da popuni prazninu između hardvera i softvera, fokusirajući se na „spajanje“ nove tehnologije sa najboljim softverom što Windows 10 čini još atraktivnijim.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS