• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samsung Galaxy Note 7: Definicija nadmoći! (VIDEO)

Autor mondo.rs

Samsung je predstavio prvi vodootporni Galaxy Note sa najviše poboljšanja dosad: Skeniranje dužice oka, nova S Pen olovka, bolja bezbednost podataka, dvostruka krivina i jača zaštita stakla.

 Samsung Galaxy Note 7: Definicija nadmoći! (VIDEO) Izvor: MONDO portal

U elitnom delu britanske prestonice, u "Viktorija Haus" svega 100 novinara i partnera iz Evrope imalo je priliku da se upozna sa novim Galaxy Note 7 smartfonom, čija je globalna premijera održana u Njujorku i čiji se prenos mogao pratiti uživo u standardnom i 360 stepeni, odnosno VR prenosu.

Treća lokacija Note 7 premijere bio je Rio, gde će se održati i Olimpijske igre, čiji će Samsung biti jedan od najvećih sponzora. Ekipa iz Londona (i Rija) se uključila uživo u prenos u Njujorku i kako Amerikanci, a i Brazilci mogu biti vrlo glasni i uzbuđeni pred kamerama i nama je u Londonu bio zadatak da "razbijemo" mit o hladnom i nezainteresovanom britanskom pozdravljanju, pa vi recite koliko nam je to uspelo (ako ste pratili prenos uživo).

Pogledajte delić atmosfere sa Unpacked u Londonu:

Samsung nas je navikao da svoje uređaje predstavlja na spektakularan način, kao što je Galaxy S7 najavio u virtuelnoj realnosti, pa smo i ovog puta uživali u izuzetno dobro izrežiranoj i realizovanoj premijeri. Možda nas vreme nije poslužilo, ali nas je Samsungov najjači Note do sada oduševio.

Samsung je nastavio da surfuje na talasu koji je podigao Galaxy S6 modelom, a zauzdao ga Galaxy S7-com. Novim Note 7 uređajem Samsung dokazuje da nema konkurenciju u ovom segmentu i da će tako biti još dugo. To što se nijedan proizvođač ne usuđuje da "izbaci" sličan uređaj govori dovoljno o tome koliko poštvanje Galaxy Note uživa. Nakon premijere Note 7 čini nam se da će se konkurenti još teže odlučiti da krenu protiv Samsunga u tom segmentu.

Preskačući neka tržišta Note 5 modelom Samsung je napravio odličan potez dozvolivši korisnicima da se užele novog uređaja, a broj šest je preskočen iz dva razloga:

- da bi se linije telefona izjednačile i sve nosile istu oznaku
- da neko ne bi pomislio da je Note 6 "slabija" varijanta uređaja od S7.

Pogledajte studijske fotke Note 7:

Dvostruko zakrivljen, ojačanog stakla

Ne, ove godine nema "ravne" verzije, odnosno Galaxy Note 7 ima zakrivljen ekran s obe strane. Ipak, krivine su manje, lepše uklopljene, nego na Galaxy S6 i Galaxy S7 serijama, a razmak od ivice do ekrana je minimalan.

Telefon je zaštićen najnovijim Gorilla Glass 5 staklom, koje omogućava da se ekran ne slomi ni nakon pada od 1.7 metara u čak 80 odsto slučajeva, što je obično visina s koje pravimo selfi. Navikli smo da su Samsungovi ekrani sjajni, pa ni ovaj od 5.7 inča (14 i po centimetara) Super AMOLED nije izuzetak. Slika je neverovatno dobra i oštra, najviše zahvaljujući QHD rezoluciji.

Vodootporan, magična olovka

Samsung je, standardno, ponudio dve varijante čipseta, svoj Exynos i Snapdragon. Hardver dopunjava 4 GB RAM, 64 GB interne memorije, kartice do 256 GB, kao i sve od konekcija što vam padne na pamet. Ipak, najjači utisak na nas ostavile su dve stvari:

- S Pen
- Vodootporno kućište!

Pogledajte naše Galaxy Note 7 slike u galeriji:

Samsung Galaxy Note 7 specifikacije:

Android 6.0.1. Marshmallow
- Octa core (2,3 GHz Quad + 1,6 GHz Quad), 64 bit, 14 nm izrada
- 4 GB RAM (LPDDR4), 64GB (UFS 2.0), do 256 GB microSD
- 5,7” Quad HD Dual edge Super AMOLED, 2,560 x 1,440 (518 ppi)
- Glavna kamera Dual Pixel 12 MP OIS (f/1.7)
- Prednja kamera 5 MP (f/1.7)
- Baterija 3,500 mAh fast + wireless punjenje (WPC + PMA)
- NFC, MST, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4 / 5GHz), MIMO (2 x 2) 620 Mbps, Bluetoothv 4.2 LE, ANT+, USB Type-C, GPS, Glonass
- Senzori Beidou Barometer, Fingerprint Sensor, Gyro Sensor, Geomagnetic Sensor, Hall Sensor, HR Sensor, Iris Sensor, Proximity Sensor, RGB Light Sensor
- 153 x 73 x 7,9 milimetara, 169 grama
- Cena (nezvanično) 850 evra, u prodaji od 16. avgusta
- Slobodna prodaja + kroz pakete operatora.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS