• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Chrome korisnici, proverite ovo!

Autor mondo.rs

Ukoliko ste Chrome korisnik, moguće je da ste prevareni lažnim dodatkom za taj pregledač interneta - proverite da li ga imate na svom računaru.

 Chrome korisnici, proverite ovo! Izvor: Promo/AdBlock/AndroidAuthority/MONDO portal

Google je nekako dozvolio da se u zvaničnoj Chrome prodavnici sve do 9. oktobra reklamira i za preuzimanje bude dostupan lažni AdBlock Plus, koji je instaliralo oko 40.000 ljudi. Haker koji je iskoristio slavu AdBlock Plus ekstenzije za Chrome pregledač, napravio je istoimeni proizvod, ali s lošom namerom po korisnike, naveo je The Verge. Originalni AdBlock Plus proizvodi i plasira adblockplus.org, što u slučaju lažne ekstenzije, naravno, nije slučaj.

Lažna AdBlock Plus ekstenzija povučena je iz Chrome prodavnice. 

Nažalost, bezbednosno orijentisana kompanija koja je otkrila lažni blokator reklama nije sigurna kakve stvari je lažni AdBlock Plus uradio, niti kakve su ga informacije korisnika, koji su ga instalirali, zanimale i kako ih je prenosio.

Izvor: Promo/AdBlock/AndroidAuthority/MONDO portal

Ukoliko imate instaliran AdBlock Plus na svom Chrome internet pregledaču vreme je da proverite ko je njegov programer, odnosno ko potpisuje dodatak. Samo adblockplus.org je potpis koji opravdava postojanje blokatora reklama na vašem računaru. Sve ostale izbrišite i aktivirajte antivirus pretragu, ukoliko ste imali AdBlock Plus s nekim drugim potpisom.

Da biste videli ko je dobavljač vašeg AdBlock Plus-a i uverili se da on nije maliciozan, otvorite Podešavanja, zatim Ekstenzije i u tom prozoru pronađite AdBlock Plus. Kliknite na Detalje i potražite adblockplus.org u potpisu ekstenzije - u koliko ga nema... UPS! 

Ovo se odnosi samo na AdBlock Plus program i njegovu lažnu ekstenziju. Ukoliko koristite neku drugu ekstenziju u Chrome-u, onda ovo za vas ne važi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS