• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Telefon "vidi" kroz zidove, otporan na SVE

Autor mondo.rs

Novi Cat S61 je otporan na sve - padove na beton, potapanje u vodu, ekstremne temperature i blato i prašinu. Ovo je i jedini telefon koji vidi kroz zidove, meri temperaturu i nivo zagađenja vazduha.

 Telefon "vidi" kroz zidove, otporan na SVE Izvor: MONDO portal.

Kompanija Cat phones najavila svoj novi mobilni telefon, Cat S61, koji je predstavljen na Svetskom kongresu mobilne telefonije, u Barseloni.

Ovaj uređaj je naslednik modela Cat S60 sa naprednom mogućnošću FLIR termalnog snimanja, ugrađenim meračem rastojanja pomoću lasera i senzorom za kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru. Model Cat S61 je sad najnapredniji alat, koji vam pomaže da završite posao.

Cat S61 može da se pohvali integrisanom FLIR termalnom kamerom sa naprednim softverom za veći kontrast slike, proširenim opsegom temperature do 400 stepeni Celzijusa i nadogradnjom sa VGA rezolucije na visoku rezoluciju vidljive kamere, obezbeđujući optimizaciju slike korišćenjem FLIR-ove MSX tehnologije.

Ove nove karakteristike i unapređenja omogućavaju nove slučajeve upotrebe gde se zahteva prenosivost, povezivanje i veći kvalitet slike. Dijagnostika vozila, monitoring asfalta i monitoring nad opremom sa višom temperaturom je sad moguće uz Cat S61, pored mnogih tradicionalnih slučajeva upotrebe, koju obuhvataju detekciju gubitka toplote oko prozora i vrata, detekciju vlage i izolacije koja nedostaje, identifikaciju pregrevanja električnih aparata i preopterećenje električnih kola, gledanje u potpunom mraku ili kroz prepreka kao što su laka magla ili dim.

Aplikacija MyFlir je, takođe nadograđena na modelu S61. Nove, tražene karakteristike kao što je prenos termalnih slika uživo, opcija „saveti i trikovi“ na uređaju i forum zajednice pomažu korisnicima da na najbolji način iskoriste termalno snimanje.

Cat S61 Smartphone - Bigger. Better. Bolder. | Cat phones
Izvor: Cat Phones

Model Cat S61 takođe obuhvata senzor kvaliteta vazduha u zatvorenom prostoru kompanije Sensirion, koji upozorava korisnike na visoke nivoe zagađenja vazduha u zatvorenom prostoru (isparljive organske smeše ili VOCs) u njihovom radnom okruženju. U uobičajene izvore VOC-a spadaju boje, rastvarači, tepisi, nameštaj i sredstva za čišćenje, sve to je uobičajeno u okruženjima korisnika Cat telefona. Model Cat S61 kontroliše nivoe kvaliteta vazduha u zatvorenoj prostoriji i obaveštava korisnike kad detektuje nezdravo okruženje, omogućavajući korisnicima da naprave odluku na vreme, kao što je otvaranje prozora za poboljšanje ventilacije ili odlazak na pauzu. Senzor, takođe obezbeđuje očitavanje vlage i trenutne temperature.

Model Cat S61 dolazi i sa meračem rastojanja pomoću lasera, koji može meriti rastojanja od tačke do tačke do 10 m, zatim izračunati površinu i prebacivati se između metričkog i imperijalnog sistema merenja. Svi podaci su memorisanu u slici, tako da možete uzeti alternativne procene merenja ili podešavanja bez ponovnog vraćanja na to mestu.

Ova kombinacija karakteristika je veoma cenjena od strane korisnika Cat telefona. Na primer, električari mogu koristiti termalne slike za analizu kutije s osiguračima ili električni sistem, a merenje udaljenosti pomoću lasera za procenu koliko kabla im je potreban za posao. Oni, takođe mogu da uživo strimuju rezultate nazad u bazi, ukoliko im zatreba dodatna pomoć kolega. 

Telefon Cat S61 ima veliki Full HD ekran od 5,2 inča, zaštićen Gorilla Glass 5 staklomi optimizovan za upotrebu na otvorenom prostoru. On se, takođe može pohvaliti vodećim karakteristikama, kad su u pitanju robusni telefoni. Cat S61 IP68 otporan na prašinu i vodu do tri metra dubine za vremenski interval od jednog sata. On je u skladu sa MIL Spec 810G, i napravljen je da izdrži testove ponovljenog pada na beton sa visine od 1.8 metara. Sve ove karakteristike su važne za korisnike Cat telefona, koji često koriste svoje telefone za čitanje i formatiranje nacrta i računa dok su na gradilištu.

Model Cat S61 biće dostupan za porudžbinu na www.catphones.com i kod odabranih maloprodajnih partnera i operatora širom sveta.

Cat S61 specifikacije:

- Liveno kućište ojačano aluminijumom
- MIL Spec 810G standard je podržan
- Napravljen da izdrži testove ponovljenog pada na beton sa visine od 1.8 m
- IP68 otpornost na prašinu i vodu, testiran u vodi do dubine od tri metra za 1 sat
- Ekran zaštićen Corning GorillaGlass 5 staklom
- FLIR termalna kamera, Lepton 
- Uvećan merljiv opseg temperature od -20°C do 400°C
- Unapređena MyFLIR aplikacija sa funkcijom prenosa termalnih slika uživo
- Poboljšana FLIR MSX rezolucija slike
- Merenje površine i rastojanja pomoću lasera, do 10 metara
- VOC merač kvaliteta vazduha u zatvorenoj prostoriji i senzor vlage
- Android Oreo (sa nadogradnjom na Android P)
- 5.2 inča FHD svetao displej, optimizovan za spoljašnju upotrebu
- Ekran osetljiv na dodir može da se kontroliše pomoću rukavica ili vlažnih prstiju
- Velika baterija kapaciteta 4.500 mAh, Brzo punjenje 4.0
- 16 MPx zadnja kamera, 8 MPx prednja kamera, 4K video
- 4 GB RAM, 64 GB ROM (proširivo microSD karticom)
- 2.2 GHz osmojezgarni (Qualcomm Snapdragon 630)
- LTE Cat 13, VoLTE, VoWiFi
- Unapređen GPS, Bluetooth 5.0, NFC, dvopojasni Wi-Fi (2.4 GHz/5 GHz)
- Katalog aplikacija za korisnike Cat uređaja.

Bigger, Better, Bolder | Cat Phones
Izvor: Cat Phones

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS