• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teatar fest: Preispitujemo mitove

Autori mondo.ba Autori Vesna Kerkez

Predstavljena selekcija predstava koje će učestvovati u 21. po redu Teatar festu „Petar Kočić“ u Banjaluci, koji se ove godine održava od 4. do 11. juna, pod sloganom "Mit i stvarnost“.

 Teatar fest: Preispitujemo mitove Izvor: Vesna Kerkez, mondo.ba

Program je ove godine odabrao reditelj Marko Misirača, koji kaže da je akcenat i ovaj put na domaćim savremenim autorima, ali da je odabrao predstave koji preispituju mitove i predrasude i bave se njima na jedinstven način.

„Dvije predstave koje sam odabrao rađene su po našim klasicima, ali je riječ o jednom veoma modernom pristupu. Riječ je o predstavama ’Korešpodencija’, koja je rađena po Pekićevom ’Zlatnom runu’ i ’Anika i njena vremena’ po motivima djela Ive Andrića“, objasnio je selektor.

Misirača je podsjetio da Teatar fest "Petar Kočić" festival koji vrednuje i promoviše vrhunska dostignuća u pozorišnoj djelatnosti, sa akcentom na autore koji stvaraju na jezicima južnoslovenskih naroda.

Na 21. Teatar festu gledaćemo predstave „Ustav Republike Hrvatske“ Satiričkog kazališta "Kerempuh" iz Zagreba, „Sve se nekako preživi osim smrti“ Narodnog pozorišta Sarajevo, „Moja ti“ Ateljea 212, „Anika i njena vremena“ Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, „Korešpodencija“ Zvezdara teatra i „Dvesta“ Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca.

Festival će biti otvoren premijernim izvođenjem predstave „Karolina Nojber“ Narodnog pozorišta RS, čiji je autor Nebojša Romčević u režiji Kokana Mladenovića.

Misirača je predstavu "Grupa TNT Alan Ford" po tekstu Predraga Lucića, režiji Kokana Mladenovića, a u koprodukciji Gledališča Koper iz Kopra i Kamernog teatra 55 iz Sarajeva, izabrao za predstavu za zatvaranje fesitvala u čast nagrađenih, a u toku su razgovori od detaljima izvođenja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop