• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google ulazi u apsolutno sve!

Autor mondo.rs

Ako volite to što Google radi - radujte se! Ako baš i ne volite - nemamo lepe vesti za vas…

 Google ulazi u apsolutno sve! Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

Najveći Sajam potrošačke elektronike u ovom delu sveta počinje zvanično 31. avgusta, ali je MONDO imao priliku da nešto ranije zaviri “iza kulisa“ IFA 2018 spektakla.

Odmah na prvi pogled jasno je da je stigao Google! Čuvena kompanija odavno je prisutna na MWC sajmu u Barseloni, što je i logično, jer se bavi i mobilnom industrijom i internetom, ali je ovo prvi put da se Google pojavi na IFI. Učinjeno je to vrlo pompezno - Google obeležja su svuda, štand je u samom centru sajamskog prostora, a Google ćete pronaći gotovo na svakom štandu! 

IFA 2018 sajam Google je iskoristio da prezentuje Google Home seriju uređaja, koja razume i govori nemački i za Sajam je osmišljen veliki broj “aktivacija“; tokom kojih će se stotine hiljada posetilaca uveriti u mogućnosti Google Assistant-a na tom jeziku, ali i naučiti kako drugi uređaji funkcionišu zajedno sa tim digitalnim asistentom.

Google Now i Google Assistant se nalaze već sad u televizorima, pametnim telefonima, tabletima, a Google će ih sa partnerima predstaviti u različitim vrstama zvučnika (mobilnih i statičnih), frižiderima, monitorima, sitnim kućnim aparatima, pametnoj rasveti, kuhinjama i mnogim drugim stvarima i prostorima.

Google je rešio da, jednostavno uđe u sve što postoji i što može da se poveže na internet!

Već i pre početka sajma je jasno da će Google Home opcije, zajedno sa Google Now i Google Assistant-om biti pečat ovogodišnje IFE, jer bilo koji proizvođač telefona, kompjutera ili kućnih aparata, koji drži do sebe, ugradio je nešto od opcija pomenutih Google servisa.

Google Home proizvodi, kao i njegove opcije ugrađene u druge uređaje, ali i opcije Google Now i Google Assistant, omogućavaju korisnicima da komuniciraju sa stvarima oko sebe, kontrolišu ih nakon izgovora “OK, Google“ fraze, kao i da pretražuju internet, puštaju muziku, koriste opcije telefona ili nekih drugih predmeta daljinski i da pri tome čak i ne moraju da budu fizički blizu uređaja.

Google je odavno ušao i u automobile, zajedno sa asistentom, a nalazi se i na pametnim satovima sa Android platformom.

MONDO MobIT

Google servisi će posebno mesto imati u okviru pametnih kuća, u kojima će predmeti kompatibilni sa nekim od pomenutih servisa, imati mogućnost da se povežu na internet, kako bi korisnik ostao u kontaktu sa njima i kad je van kuće - da može da uključi klimu po potrebi, proveri da li su vrata stana zaključana, utiče na temperaturu u stanu putem Google termostata, da upravlja rasvetom ili sistemom kamera preko mobilnog telefona, uz adekvatnu aplikaciju, kao i da započne pečenje spremnog jela u rerni ili komunicira sa frižiderom, kako bi napravio listu namirnica, koje je potrebno kupiti.

Ovo su samo neki od scenarija korišćenja, koje će Google dalje i opširnije predstaviti tokom IFA 2018 sajma, zato nas pratite redovno, zbog novih novosti na ovu, ali i mnoge druge teme!

Pratite naše društvene mreže za slike, video i izveštaje i ne zaboravite da pratite oznaku IFA 2018 na MONDO sajtu i #MobITIFA2018 oznaku na društvenim mrežama!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Hj

Pa mi smo postali roboti robota.

RECENZIJE

TIPS & TRICKS