• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mafini sa slaninicom i jabukom

Autor mondo.rs

Interesantna, prava "zimska" kombinacija ukusa.

Ovi mafini gotovi su za malo više od pola sata, ukusni su i lepo izgledaju, što ih čini zgodnim posluženjem za goste u ovim prazničnim danima.

Sastojci:

120 grama putera, na sobnoj temperaturi

Pola šolje smeđeg šećera

Dva veća jaja

Dve kašičice praška za pecivo

Pola kašičice soli

Dve šolje brašna

Dve kašičice cimeta

Dve trećine šolje mleka

Tri četvrtine šolje jabuke, sitno iseckane

Pola šolje slaninice, prethodno ispečene, sitno iseckane

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni, a kalup za mafine malo namažite uljem, ili stavite papirne "korpice".

U većoj činiji mikserom umutite puter i braon šećer, pa u smesu dodajte jaja i miksirajte dok se ne ujednači.

U drugoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i cimet. Suve sastojke polako dodajte smesi putera, jaja i šećera, dodajući pomalo mleka. Mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu.

Dodajte komadiće jabuke i slaninice, pa promešajte varjačom.

Smesu razlijte u kalup za mafine, pa pecite dvadesetak minuta, ili dok ne porumene. Kad se ispeku, ostavite ih još desetak minuta u kalupu, pa izvadite da se ohlade.

Ova količina dovoljna je za 12 do 15 mafina.

Da li i vi imate neki interesantan recept za mafine?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop