Interesantna, prava "zimska" kombinacija ukusa.
Ovi mafini gotovi su za malo više od pola sata, ukusni su i lepo izgledaju, što ih čini zgodnim posluženjem za goste u ovim prazničnim danima.
Sastojci:
120 grama putera, na sobnoj temperaturi
Pola šolje smeđeg šećera
Dva veća jaja
Dve kašičice praška za pecivo
Pola kašičice soli
Dve šolje brašna
Dve kašičice cimeta
Dve trećine šolje mleka
Tri četvrtine šolje jabuke, sitno iseckane
Pola šolje slaninice, prethodno ispečene, sitno iseckane
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni, a kalup za mafine malo namažite uljem, ili stavite papirne "korpice".
U većoj činiji mikserom umutite puter i braon šećer, pa u smesu dodajte jaja i miksirajte dok se ne ujednači.
U drugoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i cimet. Suve sastojke polako dodajte smesi putera, jaja i šećera, dodajući pomalo mleka. Mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu.
Dodajte komadiće jabuke i slaninice, pa promešajte varjačom.
Smesu razlijte u kalup za mafine, pa pecite dvadesetak minuta, ili dok ne porumene. Kad se ispeku, ostavite ih još desetak minuta u kalupu, pa izvadite da se ohlade.
Ova količina dovoljna je za 12 do 15 mafina.
Da li i vi imate neki interesantan recept za mafine?